7 листопада 2023 року відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка «Плодівник» на тему: «Щеплення плодових дерев»

Керівник наукового гуртка Тетяна КОЗІНА ознайомила здобувачів вищої освіти з біологічними і технологічними особливостями розмноження плодових культур, а також провела диспут на тему: «Відношення плодових рослин до складних кліматичних умов та опірність шкідникам та хворобами».

Кандидат сільськогосподарських наук, доцент Віталій ЛАПЧИНСЬКИЙ ознайомив здобувачів освіти з методами щеплення плодових дерев. Розповів та показав на практиці, як отримати культурну рослину з кореневої порослі або сіянців, як сформувати один сорт на інший без викорчовування рослин, омолодити дерево при старінні, підвищити імунітет рослини, його врожайність.

Подібні заходи мотивують студентів-гуртківців до активної наукової діяльності та формують плани подальших наукових досліджень.

Засідання гуртка пройшло плідно, здобувачі розширили свій кругозір і стали на сходинку ближче до висококваліфікованих  фахівців спеціальності      «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство». 

 

Інформацію підготувала кандидат сільськогосподарських наук доцент,
асистент кафедри садівництва і виноградарства Тетяна КОЗІНА