Виховна година «УНІКАЛЬНІ ЕКСПОЗИЦІЇ»

В травні 2023 року здобувачі 2 курсу спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та куратор курсу Людмила ПОНЬКО  відвідали – музей мініатюр «Замки України», Галерею мистецтв та Кам’янець-Подільський історичний музей (відділ старожитностей).

Музей мініатюр «Замки України» – це унікальне місце, де представлені копії найвідоміших і найвеличніших замків і палаців у часи їх розквіту. В реальності до наших днів збереглися не усі споруди деяких замків. Тому метою нашого візиту було ознайомлення з величною історією України і могутністю колишньої фортифікаційного архітектури, яка захищала наших пращурів.

Галерея мистецтв – знаходиться в будівлі колишньої духовної семінарії. У галереї  представлено твори живопису, графіки та скульптури ХVII-ХХ століть, старовинні ікони, меблі, посуд, зброя, обладунки, традиційний подільський одяг та унікальні музичні інструменти.

Кам’янець-Подільський історичний музей – розташований в будівлі колишнього Вірменського торгового дому. Відділ старожитностей розповідає довгу історію, яку пройшла людина на початку свого існування і до набуття сучасного фізичного типу. Завдяки унікальним та цікавим експонатам Кам’янець-Подільський історичний музей щороку набуває все більшої популярності серед туристів.

 

 

Куратор 2 курсу спеціальності 204 «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»
Людмила ПОНЬКО