ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ХЛІБА – ТРАДИЦІЇ УКРАЇНЦІВ, ІСТОРІЯ, СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ

За усталеною традицією науково-педагогічні працівники кафедри харчових технологій виробництва та стандартизації харчової продукції навчально-наукового інституту харчових технологій разом зі здобувачами вищої освіти щороку організовують заходи, присвячені Дню працівників харчової промисловості та заходи, присвячені Всесвітньому Дню хліба. Заплановані заходи у рамках декади кафедри є ефективним інструментом формування мотивованого інтересу до майбутньої професійної діяльності здобувачів.

Саме активна діяльність здобувачів, як учасників різних заходів, сприяє набуттю комунікативних вмінь і навичок між ними,  створює позитивний досвід і традиції, допомагає встановленню емоційних контактів.

Метою проведення заходу було ознайомлення здобувачів із сучасними тенденціями розвитку хлібопекарської галузі України. У ході заходу висвітлено широкий спектр питань, що стосуються стану й перспектив розвитку виробництва хлібобулочних виробів, характеристики сучасних технологій у хлібопекарській промисловості, асортименту продукції, її харчової і енергетичної цінності.

Здобувачі 1–3 курсів спеціальності 181 «Харчові технології» взяли участь у виховному заході, присвяченому  Всесвітньому  Дню хліба, на якому дізналися про класифікацію хлібобулочних виробів, особливості технологічних процесів, типи підприємств галузі та їх виробничі потужності.

Окрема подяка доценту Василю ВАХНЯКУ, завідувачу та керівнику музею хліба, який ознайомив учасників з історією створення музею та продемонстрував зразки хлібобулочних виробів з різних регіонів України та світу.

Дякуємо нашому здобувачу Назарію КОБІТОВИЧУ за участь, допомогу, смачний хліб з власної пекарні, цінну і цікаву інформацію та розповідь.

Під час заходу наголошувалося, що завдяки самовідданій праці фахівців хлібопекарська галузь, особливо під час війни, залишається стратегічно важливою для національної економіки. Серед основних завдань галузі є: розширення асортименту, виробництво продукції лікувально-профілактичного призначення, підвищення рентабельності виробництва, зниження матеріаломісткості та енергоємності, впровадження інноваційних технологій, що відповідають сучасним економічним і екологічним вимогам.

Хвала рукам, що пахнуть хлібом !

 

   Підготувала

  асистент кафедри харчових технологій виробництва

 й стандартизації харчової продукції  Лілія ТКАЧ