ВИХОВНА ГОДИНА ОСНОВНІ ЗАКОНИ РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ МОЛОДІ ЯК ЗАПОРУКА ЗДОРОВОГО ОРГАНІЗМУ ТА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗДОРОВ’Я

   27 вересня асистентом кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції Лілією ТКАЧ було проведено виховну годину на тему: «Основні закони раціонального харчування молоді як запорука здорового організму та збереження здоров’я» для здобувачів 1 курсу спеціальності 181 Харчові технології.

 Питання на виховній годині були присвячені значенню раціонального харчування для здоров’я молодої людини та нутрієнтів для життєдіяльності в цілому.

Здобувачі уважно слухали доповідь куратора, оскільки в майбутньому їм доведеться стати фахівцями у галузі харчових технологій, а наразі – приділяти належну увагу власному харчуванню та вивчати питання, які стосуються енергетичної цінності харчових продуктів, харчових раціонів, режимів харчування, та інші важливі питання у галузі нутриціології.

Куратор розповіла про нутриціологію як науку про їжу та харчування, про склад продуктів харчування, основні поживні речовини та інші компоненти, що містяться в цих продуктах, про їхню  взаємодію, про режими споживання, засвоєння, використання організмом та виведення з організму.  Здобувачі ознайомились із основними принципами раціонального харчування, видами альтернативного харчування, профілактичного та лікувально-профілактичного.

 Викладач розказала про оптимальне співвідношення життєво необхідних поживних речовин у продуктах харчування - білків, жирів та вуглеводів, які необхідні для здоров’я нашого організму; основні категорії людей, які потребують різних енергетичних потреб та раціонів; важливість відповідності харчового раціону енергетичним потребам організму; дотримання правильного режиму харчування впродовж дня.

Підготувала куратор 1 курсу

спеціальності 181 Харчові технології

Лілія ТКАЧ