32316, Хмельницька обл., м. Кам'янець-Подільський, вул. Шевченка, 12

Крачан Тетяна Михайлівна

Науковий ступінь: кандидат хімічних наук
Вчене звання:

: 0679680837
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місце і дата народження:
22 березня 1977 року в c. Стодульці Жмеринського району Вінницької області


Освіта:
Вища. У 1999 році закінчила Львівський державний університет імені І.Франка, хімічний факультет за спеціальністю «Хімія». Присвоєно кваліфікацію хімік, викладач.

Кандидатську дисертацію на тему «Фазові рівноваги і кристалічна структура сполук у системах Y–{Cu, Ag}–Al, {Y, La}–Ag–Ga та споріднених.» захистила 3 липня 2018 року у Спеціалізованій вченій раді Д 35.051.10 Львівського національного університету імені Івана Франка


Напрям наукового дослідження: «Кристалохімія інтерметалічних сполук" «Удосконалення навчального процесу при викладанні хімічних дисциплін».


Викладає навчальні дисципліни: "Хімія", "Харчова хімія", Контроль якості та безпечності харчових продуктів", "Технологічний контроль якості і безпеки харчових продуктів"


Діяльність:

  • Подільська державна аграрно-технічна академія, асистент-стажист кафедри хімії – з вересня 1999року по травень 2002року;
  • Подільський державний аграрно-технічний університет, в зв’язку з реорганізацією ПДАТА прийнята на посаду асистента кафедри хімії з листопада 2004 року;
  • З вересня 2015 року до по червень 2021 року асистент кафедри агрохімії, хімічних і загальнобіологічних дисциплін Подільського державного аграрно-технічного університету;
  • З вересня 2021 року асистент кафедри екології і загальнобіологічних дисциплін Подільського державного аграрно-технічного університету;
  • З 1 листопада 2022 року в.о. завідувача кафедри хімії Закладу вищої освіти «Подільський державний університет»

За період роботи опубліковано 32 наукових, 20 навчально-методичних праць.

  • Crystal structure and magnetic properties of the Ho6Ag32Al14.01 and Ho6Ag16.18Al13.36 compounds. Abstracts of ХІІІ International Conference on Crystal Chemistry of Intermetallic Compounds. Lviv (Ukraine), 25-29 September, 2016.
  • The Ho–Zn–Al system at 500°C Visnyk of the Lviv University. Series Chemistry, 2017, Issue 58. Pt.1. P.188-197.
  • Crystal structure and magnetic properties of the Gd8Ag5Al45.2 and Ho8Ag21.2Al43.3 compounds. J.Phase Transitions. – Vol. 92. –2019. – P. 1127-1135.
  • New phase Ho3(Ag0.50-0.52Al0.50-0.48)14Agx (x = 0.67 – 0.77): crystal structure and magnetic properties Ho3Ag7.67Al7.01 and Ho3Ag8.10Al6.76. Visnyk of the Lviv University. Series Chemistry 2021. Issue 62. P. 69–76.
  • Інтенсифікація самостійної роботи студентів – основа творчого формування знань із хімії / Сучасні тенденції забезпечення якості підготовки фахівців: проблеми та шляхи їх вирішення в умовах глобалізації та євроекономічної інтеграції : монографія / за заг. ред.: В. В. Іванишин. Кам’янець-Подільський: Заклад вищої освіти «Подільський державний університет». – Херсон : Олді+, 2022. с.296-303.
  • Improving the educational process during the study of chemical disciplines. «Zeszyty naukowe WSA w łomży». – N 86.–2022. – p.175-184. 

Навчальні посібники

  • Органічна хімія: навчальний посібник для студентів природничих спеціальностей. Кам’янець-Подільський ПДАТУ, 2020, 145 с.
  • Хімія: навчальний посібник. Кам’янець-Подільський ПДАТУ, 2021, 269 с.

Методичні рекомендації

  • Хімія: Робочий зошит для лабораторних занять. Кам’янець-Подільський ПДАТУ, 2020, 56 с.
  • Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни Органічна хімія. Видання доповнене і перероблене, 2022, 104c.
  • Методичні рекомендації для самостійної роботи із дисципліни "Хімія" здобувачів вищої освіти технічних спеціальностей ІІІ-ІV рівня акредитації, 2022, 61 с.

Пустова Зоя Володимирівна

Науковий ступінь: кандидат сільськогосподарських наук
Вчене звання: доцент

: 380956059103
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місце і дата народження:
27 грудня 1973 року в місті Кам'янець-Подільський.


Освіта:
Вища. В 1998 закінчила Подільську державну аграрно-технічну академію (тепер Подільський державний аграрно-технічний університет) за спеціальністю «Агрономія» та здобула кваліфікацію вченого агронома.

Кандидатську дисертацію за темою: «Модернізація ресурсозберігаючої технології вирощування проса в умовах Західного Лісостепу України» захищено 2005 року на спеціалізованій вченій раді Інституту цукрових буряків УААН (м. Київ) (тепер Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААНУ).


Напрям наукового дослідження:

1)Ресурсозберігаючі технології вирощування проса.

2) Використання біопрепаратів при вирощуванні сільськогосподарських культур.

3) Утилізація рослинних решток.


Викладає навчальні дисципліни:
«Мікробіологія», «Біохімія, плодів, овочів та винограду», «Фізіологія рослин», «Загальна мікологія», «Природоохоронне законодавство та екологічне право», «Міжнародна екологічна діяльність».


Діяльність:

  • 1998 – 1999 р. – Пошукач кафедри рослинництва і селекції Подільської державної аграрно-технічної академії.
  • 1999 – 2002 р. – Аспірант кафедри рослинництва і селекції ПДАТА.
  • 23.02.2001р. – 02.09.2002р. – Асистент кафедри загальної біології та екології ПДАТА за сумісництвом.
  • 02.09.2002р. – 01.09.2005 р. – Асистент кафедри загальнобіологічних дисциплін та екології ПДАТУ.
  • 01.09.2005 р. – 22.02.2006 р. – Асистент кафедри захисту рослин та загальнобіологічних дисциплін ПДАТУ.
  • 22.02.2002 р. – 01.09.2007 р. – Доцент кафедри захисту рослин та загальнобіологічних дисциплін ПДАТУ.
  • 01.09.2007 р. – 14.09.2010 р. – Доцент кафедри агрохімії і ґрунтознавства ПДАТУ.
  • 14.09.2010 р. – 08.05.2015 р. – Доцент кафедри землеробства і агрохімії ПДАТУ.
  • 08.05.2015 р. – 31.08.2021 р. - Доцент кафедри агрохімії, хімічних та загальнобіологічних дисциплін ПДАТУ.
  • З вересня 2021 року по теперішній час – Доцент кафедри екології і загальнобіологічних дисциплін ПДАТУ.
  • З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет»

Наукові статті

  1. Zoya Pustova, Karol Bulski, Marek Ostafin, Krzysztof Frączek, Maria J. Chmiel, Tatiana Suprovych The microbiological air quality at the fruit and vegetable processing facility / Scientific achievements in agricultural, engineering, agronomy and veterinary medicine. 2017. Scientific monograph Vol. 1, Krakov. 54-64.
  2. Zoya Pustova, Karol Bulski, Marek Ostafin, Krzysztof Frączek, Maria J. Chmiel, Tatiana Suprovych Microbiological basis of methanogenesis / Scientific achievements in agricultural, engineering, agronomy and veterinary medicine. 2017. Scientific monograph Vol. 1, Krakov. 108-150.
  3. Пустова З.В. Ґрунтові організми при no-till технології Збірник матеріалів міжнародної науково-практичної інтернет-конференції: Аграрна наука та освіта Поділля. 4-16 березня 2017 р.
  4. Пустова З.В. Біологізація технологій вирощування зернобобових культур Збірник матеріалів міжнародної науково-практичної інтернет-конференції: Актуальні питання сучасних технологій вирощування  сільськогосподарських культур в умовах змін клімату. 15-16 червня 2017 р. Збірник матеріалів міжнародної науково-практичної інтернет-конференції: Аграрна наука та освіта Поділля. 4-16 березня 2017 р.
  5. Пустова З.В., Случик Т.А., Фідейчук В.О. Екологізація технологій вирощування зернобобових культур Збірник матеріалів наукової інтернет-конференції: Інноваційні технології в рослинництві 15травня 2018 р. 153-155.

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/16363231c04236ff?projector=1&messagePartId=0.1

  1. Пустова З.В. Екологічна система обробітку ґрунту - no-till технологія Збірник матеріалів наукової інтернет-конференції: Інноваційні технології в рослинництві 2019 р. https://mail.ukr.net/desktop#readmsg/15592871810948181163/f0
  2. Zoya Pustova, Natalia Pustova, Serhii Komarnitskyi, Oleg Tkach, Stepan Zamoiskyi, Alexander Olenyuk Influence of biopreparations on biomass yield and grain efficiency of energy corn E3S Web of Conferences 154, 01008

https://www.e3s-conferences.org/articles/e3sconf/pdf/2020/14/e3sconf_icores2020_01008.pdf

Монографії -

Патенти -

Навчальні посібники

1. Пустова З.В. Мікробіологія. Навчально-методичний посібник для студентів факультету агротехнологій і природокористування. Частини 1, 2. Кам'янець-Подільський, 2021.

Методичні рекомендації

  1. Пустова З.В., Роговик Л.Й., Phd Остафін Марек, Mgr Бульскі Карол / Методичні рекомендації до  виконання самостійної та контрольної роботи з дисципліни «Мікробіологія з основами вірусології» для студентів факультету агротехнологій і природокористування заочної форми навчання - Кам'янець-Подільський, 2018, 110 с.
  2. Роговик Л.Й., Коваль Т.В., Phd Остафін Марек, Phd Бульскі Карол «Біохімія плодів, овочів і винограду» методичні рекомендації до лабораторних робіт для студентів факультету агротехнологій і природокористування - Кам'янець-Подільський, 2019, 147 с.
  3. Роговик Л.Й., Недільська У.І., Коваль Т.В., Ямборак Р.С. Агрохімія. Методичні рекомендації до виконання курсового проекту - Кам'янець-Подільський, 2020, 60 с.

Коваль Тетяна Вячеславівна

Науковий ступінь: кандидат сільськогосподарських наук
Вчене звання: доцент

: (097)217-02-04
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місце і дата народження:
19 липня 1968 року в м. Кам'янець-Подільському Хмельницької області.


Освіта:
Вища. Закінчила Чернівецький державний університет ім. Ю.Федьковича в 1990 р. за спеціальністю «Біологія» та здобула кваліфікацію біолога, викладача біології і хімії.

Кандидатську дисертацію на тему: «Ефективність використання мінерально-сапонітових кормових добавок при відгодівлі молодняку великої рогатої худоби» захистила у 1998 р. м.Вінниця Інститут кормів УААН.

У 2001 році присвоєно вчене звання доцента кафедри хімії.


Напрям наукового дослідження:
«Удосконалення навчального процесу при вивченні біохімії здобувачами вищої освіти природничих спеціальностей»; «Біохімічні основи покращення якості продукції тваринництва»


Викладає навчальні дисципліни:
«Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії», «Біохімія», «Біонеорганічна хімія», «Органічна хімія».


Діяльність:

  • З 17.10.1994 р. ‒ старший лаборант кафедри хімії Кам'янець- Подільського сільськогосподарського інституту.
  • З 1995 р. ‒ здобувач кафедри годівлі тварин і технології кормів.
  • З 01.09.1999 р. по 28.01.2005 р. ‒ доцент кафедри хімії Подільської державної аграрно-технічної академії.
  • З 28.01.2005 р. по 25.11.2010 р. ‒ завідувач кафедри хімії Подільської державної аграрно-технічної академії.
  • З 01.02.2011 р. по 15.05.2015 р. ‒ доцент кафедри технології переробки продукції тваринництва і хімічних дисциплін Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 15.05.2015 р. по 31.08.2021 р. ‒ доцент кафедри агрохімії, хімічних і загальнобіологічних дисциплін Подільського державного аграрно- технічного університету.
  • З 01.09.2021р. по 31.10.2022 р. ‒ доцент кафедри екології і загальнобіологічних дисциплін Подільського державного аграрно- технічного університету.
  • З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет».
  • З 01.11.2022 р. по теперішній час – доцент кафедри хімії Закладу вищої освіти «Подільський державний університет».

Наукові статті:

  1. Коваль Т.В. Використання інформаційно-комунікативних технологій при вивченні курсу біохімії. Професійно-прикладні дидактики. Міжнародний науковий журнал. Випуск 2. Кам'янець-Подільський, 2016. С. 56-61.
  2. Коваль Т.В., Овчарук О.В. Особливості викладання курсу біохімії для студентів факультету ветеринарної медицини, Професійно-прикладні дидактики. Міжнародний науковий збірник. Випуск 3. Кам'янець-Подільський, 2017, С.129-135.
  3. Коваль Т.В., Овчарук О.В. Формування загальнопредметних компетентностей при вивченні курсу біохімії студентами природничих спеціальностей. Професійно-прикладні дидактики. Міжнародний науковий збірник. Випуск 5. Кам'янець-Подільський, 2018. С. 58-63.
  4. T. M. Suprovych, M. P. Suprovych, T. V. Koval, T. M. Karchevska, V. A. Chepurna, I. O. Chornyi, A. P. Berezhanskyi (2018).  BoLA-DRB3 gene as a marker of susceptibility and resistance of the Ukrainian black-pied and red-pied dairy breeds to mastitis. Regul. Mech. Biosyst., 9(3), 363–368. https://doi.org/10.15421/021853.
  5. Suprovych, T. M., Dyman, T. M., Suprovych, M. P., Karchevska, T. M., Koval, T. V., & Kolodiy, V. A. (2018). Population genetic structure of the Ukrainian black-pied dairy breed with the genome BoLA-DRB3. Regulatory Mechanisms in Biosystems, 9(4), 568-577. https://doi.org/10.15421/021885.
  6. Коваль Т., Приліпко Т. Обмін речовин в організмі телят при використанні мінерально-сапонітових кормових добавок. Тваринництво України. 2019.  № 2. С.15-19.
  7. Супрович Т.М., Коваль Т.В., Приліпко Т.М. Забійні показники та якість свинини за згодовування  добавки «Мінактивіт». Таврійський науковий вісник. 2019. Вип. 106. С. 211-215.
  8. Приліпко Т.М., Коваль Т.В. Розробка технології та обладнання для термічної обробки м'ясних паштетів. Таврійський науковий вісник. 2019. Вип. 109. Ч.2. С. 116-122. 
  9. T. М. Prylipko, T. V. Koval. Formation of general subject competences in study of biochemical students of natural specialties. Austrian Journal of Humanities and Social Sciences, № 1-2 2020 January-February. Vienna 2020. ISSN 2310-5593 (Print) ISSN 2519-1209 (Online) 2020 р.р.18-25.  DOI: 10.20534/AJH-20-1.2-18-25.
  10. Приліпко Т.М., Коваль Т.В. Моделювання процесу теплопередачі та масообміну обробки м'ясних паштетів за нагріву в тарі. Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки / ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет». Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2020. Вип. 113 С. 214-219. DOI https://doi.org/10.32851/2226-0099.2020.113.29.
  11. Prylipko T. OPTIMIZATION OF RECIPE TURKEY MEAT PATE /  Т. Prylipko, Т.Koval, V.Kostash, Т.Tocarchuk, А.Tsvihun //  CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY. ‒ Vol. 12, Nr.(4) 2020. – р. 98-112. https://doi.org/10.34302/crpjfst/2020.12.4.11.
  12. Prylipko T.M., Koval T.V. Methods of teaching a course in biochemistry and the formation of general subject competencies for students majoring in «Technology of production and processing of livestock products». Modern engineering and innovative technologies. International periodic scientific journal (online). Issue Nr. 15. Part 6. February 2021. Karlsruhe, Germany 2021. p.p. 48-54. DOI: 10.30890/2567-5273.2021-15-06-030.
  13. Т. Prylipko, V.Kostash,  Т.Koval, A.Shuliar, V. Tkachuk, A.Shuliar. Modeling of microbiological and biochemical processes under the conditions of steam contact sterilization in containers of turkey meat pate.  INDEPENDENT JOURNAL OF MANAGEMENT & PRODUCTION (IJM&P). v. 12, n. 3, Special Edition ISE, S&P – May 2021. p.p. 318-334. http:// www.ijmp.jor.br. ISSN: 2236-296X. DOI: http://dx.doi.org/10.14807/ijmp.v12i3.1444.
  14. Приліпко Т. Мінеральні елементи, їх сполуки в системі живлення і підвищенні продуктивності відгодівельного молодняку великої рогатої худоби / Т.Приліпко, Т.Коваль // Наука ХХІ ст.: виклики та перспективи: колективна монографія в 2-х томах / за заг. ред. В.В.Іванишина. ‒  Тернопіль : Осадца Ю.В., 2021. Т.2. Природничі науки. – С. 178-190.
  15. Косташ В.Б. Гематологічні показники Т- і В- клітинного імунітету коропа за філометроїдозу / В.Б.Косташ, Т.М.Приліпко, Т.В.Коваль // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. ‒ 2021. ‒ Вип. 34. ‒ С.172-178.   
  16. Prylipko T.M. Improvement of the organization of the educational process in the study of biochemistry by future specialists of the agro-industrial complex / Т.М.Prylipko, Т. V.Koval // Modern engineering and innovative technologies. International periodic scientific journal (online). ‒ April 2021. ‒ Issue Nr. 16. Part 6. ‒ Karlsruhe, Germany 2021. ‒ Р. 38-44. DOI: 10.30890/2567-5273.2021-16-06-030. 
  17. Prylipko T., Koval T., Kostash V., Shuliar A., Tkachuk V., Shuliar A. Adaptive changes in the ornithine cycle and amino acid synthesis in sheep liver with different meat productivity / Tetiana Prylipko, Tetiana Koval, Volodymyr Kostash, Alina Shuliar, Volodymyr Tkachuk, Alona Shuliar // Independent Journal of Management & Production. – 2021. – N. 12(6). – P. S632-S645. DOI: https://doi.org/10.14807/ijmp.v12i6.1751.
  18. Коваль Т.В. Нервово-гормональна регуляція секреції білків молочною залозою у кіз / Т.В.Коваль, Т.М.Приліпко // Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2021. Вип. 122. С. 193-201. DOI https://doi.org/10.32851/2226-0099.2021.122.2
  19. Приліпко Т.М. Нейрогуморальна регуляція обміну речовин у разі порушення травлення в жуйних / Т.М.Приліпко, Т.В.Коваль // Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2022. Вип. 123. С. 187-192.

DOI https://doi.org/10.32851/2226-0099.2022.123.25

  1. Prylipko T.M. Tracking and informing on the progress of fishery products / T.M. Prylipko, T.V.Koval // Modern engineering and innovative technologies. International periodic scientific journal (online). ‒ February 2022. ‒ Issue Nr. 19. Part 1. ‒ Karlsruhe, Germany 2022. ‒ Р. 104-109. DOI: 10.30890/2567-5273.2022-19-01-047.
  2. Приліпко Т.М. Організація та удосконалення навчального процесу при вивченні біохімії здобувачами вищої освіти природничих спеціальностей /Т.М.Приліпко, Т.В.Коваль, У.І.Недільська // Сучасні тенденції забезпечення якості підготовки фахівців: проблеми та шляхи їх вирішення в умовах глобалізації та євроекономічної інтеграції : монографія / за заг. ред.: В. В. Іванишин. Кам’янець-Подільський: Заклад вищої освіти «Подільський державний університет». – Херсон : Олді+, 2022. – C. 312-321. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/9850.
  3. Приліпко Т.М. Аліментарне підвищення відтворювальної функції великої рогатої худоби: монографія / Т.М.Приліпко, В.Б.Косташ, Т.В.Коваль // Кам'янець-Подільський: Віт'АДрук, 2022. ‒ 390 с.
  4. Приліпко Т.М. Адаптивні зміни властивостей ферментів при різному рівні молочної продуктивності / Т.М.Приліпко, Т.В.Коваль // Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон : Видавничий дім «Гельветика». ‒ 2022. ‒ Вип. 124. ‒ С. 183-188. DOI https://doi.org/10.32851/2226-0099.2022.124.25
  5. Prylipko T .M., Koval T .V. Software support and their use in the learning process. SWorldJournal (online). May 2022. Issue Nr. 13. Part 3. Svishtov, Bulgaria 2022. Р. 8-13. DOI: 10.30888/2663-5712.2022-13-03-010.
  6. Коваль Т.В. Вплив різних типів годівлі на обмін фосфорних сполук в організмі птиці / Т.В.Коваль, Т.М.Приліпко // Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Одеса : Видавничий дім «Гельветика» ‒ 2022. ‒ Вип. 126. ‒ С. 146-152. DOI https://doi.org/10.32851/2226-0099.2022.126.20     

Навчальні посібники

  1. Біохімія тварин. Навчальний посібник. Кам'янець-Подільський,  Видавець ПП Зволейко Д.Г., 2016. 440 с.
  2. Коваль Т.В., Овчарук О.В. Загальна біологія. Навчальний посібник.     м. Кам'янець-Подільський, ПП Мошак М.І., 2017. 192 с.
  3. Овчарук О.В., Овчарук О.В., Роговик Л.Й., Коваль Т.В. Хімічний аналіз в сільському господарстві. Навчальний посібник. 2018. 480 с.
  4. В.С.Строяновський, Т.В.Коваль, Д.П.Плахтій. Харчові, оздоровчі та лікувальні властивості продуктів бджільництва. Навчально-методичний посібник. м.Кам'янець-Подільський: ТОВ «Друкарня «Рута»», 2018. 216 с.
  5. Л.Й.Роговик, Т.В.Коваль, О.В.Овчарук. Основи біоорганічної хімії: навчальний посібник. Кам'янець-Подільський, 2019. 212 с.
  6. Ямборак Р.С., Коваль Т.В. Хімія. Методичний навчальний посібник для ЗНО. Кам'янець-Подільський, 2020. 200 с.
  7. Приліпко Т.М., Коваль Т.В., Букалова Н.В.  Біохімічний і мікробіологічний контроль якості харчових продуктів. Навчальний посібник.  Кам'янець-Подільський, 2020. 653 с.
  8. Коваль Т.В., Овчарук О.В. Ботаніка. Навчальний посібник.  Кам'янець-Подільський, 2020. 477 с.
  9. Приліпко Т.М., Косташ В.Б., Коваль Т.В. Біологічні особливості, годівля і утримання службових собак. Навчальний посібник.  Кам'янець-Подільський, 2021. 240 с.
  10. Приліпко Т.М., Коваль Т.В., Косташ В.Б. Словник-довідник з технології харчових продуктів із сировини тваринного походження.  Кам'янець-Подільський: Віта Друк, 2021. 380 с.
  11. Плахтій П.Д., Коваль Т.В., Плахтій Д.П. Апівалеологія. Теорія, практикум, тести. Навчально-методичний посібник. Кам'янець-Подільський: Віта Друк, 2021. 234 с.

12.Плахтій П.Д., Плахтій Д.П., Коваль Т.В. Словник-довідник з бджільництва.  Кам'янець-Подільський: Віт'АДрук, 2022. 250 с.

  1. Приліпко Т.М., Коваль Т.В., Кузьмінська І.М. Словник-довідник з технології зберігання і переробки продукції рослинництва. Кам'янець-Подільський: Віт'АДрук, 2022. 252 с.

Методичні рекомендації

  1. Робочий зошит з дисципліни «Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії» для студентів напряму підготовки 6.110101 «Ветеринарна медицина». Кам'янець-Подільський,  Копі-Центр, 2016. 60 с.
  2. Завдання для самостійної роботи  з дисципліни «Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії» для студентів напряму підготовки 6.110101 «Ветеринарна медицина». Кам'янець-Подільський,  Копі-Центр, 2016. 24 с.
  3. Аналітичне оцінювання компонентів біосфери. Лабораторний практикум. м. Кам'янець-Подільський, 2017. 102 с.
  4. Коваль Т.В., Овчарук О.В. Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії. Лабораторний практикум. м. Кам'янець-Подільський, 2018.   174 с.
  5. Коваль Т.В. Методичні рекомендації для вивчення теми «Ферменти» з дисципліни «Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії». Кам'янець-Подільський: Видавець ПП Зволейко Д.Г.,  2018. 52 с.
  6. Коваль Т.В. Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії: робочий зошит для лабораторних робіт для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освіти спеціальності 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". Кам'янець-Подільський: ПП «Медобори-2006», 2019. 72 с.
  7. Роговик Л.Й., Коваль Т.В., Ямборак Р.С. Хімія: лабораторний практикум для здобувачів вищої освіти спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина», 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». Кам'янець-Подільський, 2019. 348 с.
  8. Овчарук О.В., Коваль Т.В. Ботаніка. Робочий зошит для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 201 «Агрономія». Кам'янець-Подільський, 2020.  184 с.
  9. Роговик Л.Й., Недільська У.І., Коваль Т.В., Ямборак Р.С., Пустова З.В. Методичні рекомендації «Агрохімія» до виконання курсового проекту для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 201 «Агрономія». Кам'янець-Подільський, 2020. 60 с.
  10. Коваль Т.В. Методичні рекомендації для самостійної роботи з дисципліни «Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії» для здобувачів вищої освіти спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» та 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». Кам'янець-Подільський: ПП «Медобори-2006»,  2020. 114 с.
  11. Коваль Т.В. Курс лекцій «Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії» для здобувачів вищої освіти спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» та 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». Кам'янець-Подільський, 2021. 240 с.
  12. Овчарук О.В., Коваль Т.В. Ботаніка. Лабораторний практикум для для здобувачів вищої освіти спеціальностей 201 «Агрономія», 202 «Захист і карантин рослин», 203 «Садівництво і виноградарство», 206 «Садово-паркове господарство». Кам'янець-Подільський, 2021. 240 с.
  13. Коваль Т.В. Методичні рекомендації для виконання лабораторних робіт з дисципліни «Заповідна справа» для здобувачів вищої освіти спеціальності 101 «Екологія» / Т.В.Коваль. – Кам'янець-Подільський: Віт'АДрук, 2021. –  62 с.
  14. Методичні рекомендації для виконання лабораторних робіт з дисципліни «Гідрологія» для здобувачів вищої освіти спеціальності 101 «Екологія» / Т.В.Коваль. – Кам'янець-Подільський: Віт'АДрук, 2022. –  54 с.

Ямборак Раїса Семенівна

Науковий ступінь: кандидат географічних наук
Вчене звання: доцент

: +380686462601
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0003-1865-9308

Місце і дата народження:
12 листопада 1958 року в селі Патринці Кам'янець-Подільського району Хмельницької області.


Освіта:
Вища. Закінчила хімічний факультет Чернівецького ордена Трудового Червоного прапора університет (нині Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича) за спеціальністю "Хімія". Присвоєно кваліфікацію хімік, викладач.

Кандидатську дисертацію на тему: «Автоматизоване оцінювання гідрохімічної якості водних ресурсів Подільського Придністер?я» захистила у спеціалізованій вченій раді Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича 14 листопада 2007року.

20 січня 2011 року присвоєно вчене звання доцента кафедри хімії.


Напрям наукового дослідження:

  1. Гідрохімічний моніторинг якості прісноводних русел Подільського Придністер'я.
  2. Удосконалення навчального процесу при викладанні хімічних дисциплін в умовах сільськогосподарського вищого навчального закладу.

Викладає навчальні дисципліни:
Хімія. Хімічна екологія.


Діяльність:

  • 01.09.1987р. - 01.02.2004р. – асистент кафедри хімії Кам'янець- Подільського сільськогосподарського інституту (нині Подільський державний аграрно-технічний університет)
  • 02.02.2004р. - 01.12.2008р. – старший викладач кафедри хімії біотехнологічного факультету Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З лютого 2011р. до травня 2015 року - доцент кафедри технології переробки продукції тваринництва і хімічних дисциплін.
  • З 08.05.2015р по теперішній час доцент кафедри агрохімії, хімічних і загально біологічних дисциплін ПДАТУ.
  • З 01.11.2022 р. по теперішній час – доцент кафедри хімії Закладу вищої освіти «Подільський державний університет».

    За період роботи опубліковано понад 60 наукових та навчально-методичних праць.

Падалко Тетяна Олександрівна

Науковий ступінь: доктор філософії з спеціальності 201 «Агрономія»
Вчене звання: доцент

: : (+380) 96 34 70 514
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місце і дата народження:
12 лютого 1981 року в селі Красноставці, Чемеровецького району, Хмельницької області.


Освіта:
Повна вища. В 2003 році закінчила Кам'янець-Подільський державний університет педагогічного факультету за спеціальністю «Початкове навчання. Педагогіка і методика середньої освіти. Біологія» та здобула кваліфікацію вчителя початкових класів, вчителя біології. В 2005 році закінчила магістратуру Кам'янець-Подільського державного університету імені Івана Огієнка та здобула кваліфікацію магістра педагогічної освіти, викладача біології. У 2017 році закінчила Подільський державний аграрно-технічний університет факультету агротехнологій і природокористування за спеціальністю «Агрономія» та здобула кваліфікацію вченого агронома. В 2022 році закінчила магістратуру Закладу вищої освіти «Подільський державний університет» факультету агротехнологій і природокористування за спеціальністю 203 «Садівництво та виноградарство» та здобула кваліфікацію магістра.

Кандидатська дисертація на тему «Продуктивність ромашки лікарської (Matricaria recutita L.) залежно від технологічних заходів в умовах Правобережного Лісостепу України» захистила 23 квітня 2021 року, спеціальність 201 «Агрономія» Галузь знань 20 – Аграрні науки та продовольство.


Напрям наукового дослідження:

«Науково-практична проблема вивчення елементів інтенсивної технології вирощування лікарських рослин родини айстрових (Asteraceae), підвищення продуктивності та якості врожаю за сортовою оцінкою, строками сівби, нормою висіву насіння та внесенням мікроелементів в умовах Правобережного Лісостепу України».


Викладає навчальні дисципліни:
«Виноградарство», «Радіобіологія», «Товарознавство овочів, плодів, ягід та винограду», «Цитрусові та субтропічні плодові культури», «Селекція та насінництво овочевих культур», «Проектування технологічних процесів в овочівництві».


Діяльність:

  • З 2003 по 2016 року – викладач/, вихователь в гуртожитку, коледж Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 2016 по 2018 року – асистент кафедри рослинництва і кормовиробництва Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 2020 року по 2021 рік – асистент кафедри агрохімії, хімічних і загальнобіологічних дисциплін Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 2021 року по теперішній час – асистент кафедри садівництва і виноградарства Закладу вищої освіти «Подільський державний університет».
  • З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет».
  • 01.09.2023 р. – зарахована в докторантуру за спеціальністю 201 «Агрономія».

Наукові статті:

Опубліковано більше 90 наукових статей:

  1. Padalko T. O. Bakhmat M. I., Ovcharuk O. V., Horodyska O. P. Quality of raw material from camomile inflorescences depending on technological factors. Ukrainian Journal of Ecology, 2021. – Vol. 11 (1). – P. 234 – 240. ISSN: 2520-2138 DOI:  15421/2021_35 URL: https://www.ujecology.com/inpress.html Web of science.
  2. Padalko T. O. The effect of climate change on the productivity of technical varieties of grapes in the conditions of the right-bank forest steppe. International periodic scientific journal: «Modern engineering and innovative technologies». Germany. – 2023. – Vol. 25, No. 2. – P. 160 - 166. DOI: 10.30890/2567-5273.2023-25-02-076 http://www.moderntechno.de/index.php/meit/article/view/meit25-02-076 Indexed in INDEXCOPERNICUS highhigh impact factor (ICV: 87.25).
  3. Tkach O.V., Padalko T. O., Ovcharuk O.V., Ovcharuk V.I. PECULIARITIES OF GROWTH AND DEVELOPMENT OF CHICORY ROOT SEED PLANTS. International periodic scientific journal: «Modern engineering and innovative technologies». Germany. – 2023. – Vol. 18, No. 2. – P. 84 - 91. DOI: 10.30888/2663-5712.2023-18-02-067 https://www.sworldjournal.com/index.php/swj/article/view/swj18-02-067 Indexed in INDEXCOPERNICUS high impact factor (ICV: 89.14).
  4. Падалко Т.О. Обгрунтування основних елементів технології вирощування технічних сортів винограду в Хмельницькій області. Науковий журнал «Аграрні інновації», Київ. Видавничий дім «Гельветика». 2023, №18. – С. 1 – 19. DOI: https://doi.org/10.32848/agrar.innov.2023.18.14
  5. Mykola Bakhmat, Tatiana Padalko, Tatiana Krachan, Oleg Tkach, Hanna Pantsyreva, Liliya Tkach. Formation of the yield of Matricaria recutita and indicators of food value of Sychorium intybus by technological methods of co-cultivation in the interrows of an orchard.Journal of Ecological Engineering (JEE). 2023. Vol, no. 24(8).
  6. 250 – 259. URL: https: doi: 10.12911/22998993/16655 ISSN 2299-8993 SCOPUS/Web of science (IF 2022 = 1,3).Q3
  7. Овчарук В.І., Падалко Т.О. Вплив погодно-кліматичних умов на формування сортової продуктивності рослин ромашки лікарської (Matricaria chamomilla L.) в умовах Правобережного Лісостепу України. Вісті Біосферного заповідника "Асканія - Нова". Асканія - Нова, Видавничий дім "Гельветика". 2023, том 25. С. 159 – 163. https://doi.org/10.53904/1682-2374/2023-25/18
  8. O. Tkach , H. Pantsyreva, O. Ovcharuk, T. Padalko, V. Ovcharuk, L. Tkach and O. А Influence of feeding area on development, productivity and nutritional value of chicory. Agronomy Research 21(1), 2024 https://doi.org/10.15159/AR.24.001. SCOPUS/Web of science
  9. T. Padalko. Dynamics of growth and development of calendula plants (Calendula officinalis L.) according to the duration and phases of vegetation in the conditions of the Right Bank Forest Steppe of Ukraine.International periodic scientific journal: "ScientificWorldJournal" Bulgaria. 2024. Vol. 23,  no. 2. P. 72 – 78. https:// doi.:10.30888/2663-5712.2024-23-00-055. Indexed in INDEXCOPERNICUS. high impact factor (ICV: 87).

 

Методична робота:

  1. Методичні вказівки з дисципліни «Програмування врожаїв сільськогосподарських культур»/ Бахмат М.І., Гойсюк С.В., Падалко Т.О. – Подільський державний аграрно-технічний університет, Видавничий Центр ПДАТУ, 2017. – 72 с.
  2. Роговик Л.Й., Недільська У.І., Падалко Т.О, Овчарук О.В. Агрохімія для виконання лабораторних робіт за спеціальністю  201 «Агрономія». Подільський державний аграрно-технічний університет, Видавничий Центр ПДАТУ, 2020. – 80 с.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
  3. Козіна Т.В., Падалко Т.О. Методичні рекомендації для виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни «Радіобіологія»  для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної і заочної форми навчання спеціальності 201 «Агрономія», 203 «Садівництво та виноградарство». ЗВО "Подільський державний  університет", Видавничий Центр ЗВО "ПДУ", 2022. 84 с.     http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13248                                                                                                                                                                                                                   
  4. Тетяна ПАДАЛКО. Виноградарство: конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство» денної та заочної форми навчання.Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2022. 250 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/12839
  5. Овчарук В.І., Козіна Т. В., Падалко Т.О. Методичні рекомендації для виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «Біологічні і агроекологічні основи органічного рослинництва»»  для здобувачів ступеня вищої освіти – третій (освітньо-науковий) на базі ОС «Магістр», ОКР «Спеціаліст» Спеціальність – 201 «Агрономія».Кам’янець-Подільський:ЗВО «ПДУ», 2022. 64 с.   http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/12042                                                                                                                                                                                                                                               
  6. Падалко Т.О. Методичні рекомендації для виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни «Виноградарство» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної і заочної форми навчання спеціальності: 203 Садівництво та виноградарство.Кам’янець-Подільський:ЗВО «ПДУ», 2023. 80 с.   http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13246http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13246                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. Падалко Т.О. Методичні рекомендації для виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни «Цитрусові та субтропічні плодові культури» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної і заочної форми навчання спеціальності: 203 Садівництво та виноградарство. Кам’янець-Подільський:ЗВО «ПДУ», 2023. ‒ 70 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13250
  8. Падалко Т.О. Методичні рекомендації для виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни «Проектування технологічних процесів в овочівництві» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної і заочної форми навчання спеціальності: 203 Садівництво та виноградарство.Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2023. 75с.    http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13247                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  9. Тетяна ПАДАЛКО. Цитрусові, субтропічні плодові культури: конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 203 «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» денної та заочної форми навчання. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2023. 200 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/12840                                                                                                                                                                                                                                                                  
  10. Василь ОВЧАРУК. Тетяна ПАДАЛКО. Методичні рекомендації до лабораторних занять з дисципліни: «Селекція та насінництво овочевих культур» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освіти на базі ОКР молодший спеціаліст за спеціальністю 203 «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство». м. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2023. 100 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13249                                                                                                                                                                                                                                                                        
  11. Василь ОВЧАРУК. Тетяна ПАДАЛКО. Товарознавство овочів, плодів та винограду: «Збірник тестових завдань» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освіти на базі ОКР молодший спеціаліст за спеціальністю 203 «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство». м. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2024. 60 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13253                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 

Навчальні посібники, монографії:

  1. Лікарські рослини і продукти бджільництва в оздоровленні людини/ О.О. Галаченко, В.С. Строяновський, Д.П. Плахтій, Т.О. Падалко. Кам'янець-Подільський: ПП «Медобори-2006», 2017. – 160 с.
  2. Лікарські рослини і продукти бджільництва в оздоровленні людини/ В.С. Строяновський, Д.П. Плахтій, Т.О. Падалко. – 2-ге вид., перероб. і доповн. – Кам'янець-Подільський: ПП «Медобори-2006», 2018. – 176 с.
  3. Тетяна ПАДАЛКО. Ромашка лікарська: Інтенсивна технологія вирощування: монографія. / Тетяна ПАДАЛКО. ‒ Кам’янець-Подільський: ТОВ «Друкарня «Рута», 2022. ‒ 240 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/12838      ISBN 978-617-8021-93-1