Студенти Подільського державного університету провели різдвяну благодійну акцію «Колядуємо на ЗСУ!»

Прийшла пора різдвяних віншувань. У ці дні всі люди чекають, хоч маленького, але дива, бажають своїм близьким добра та здоров'я. Всім хочеться відчути тепло, увагу і турботу. А особливої підтримки потребують наші хлопці та дівчата Збройних Сил України, які не жаліючи свого життя, захищають нашу державу від російського агресора. Відважні люди, наші земляки, стали символом гідності, кожен з них чинить подвиг, поставши проти насилля та несправедливості. Від наших захисників і захисниць, які боронять нашу країну, залежить наше майбутнє. А від нашої підтримки – залежить моральний дух наших бійців. 

Благодійні акції напередодні Різдва вже стали доброю традицією та важливою соціальною ініціативою у Закладі вищої освіти «Подільський державний університет». Одна з таких чудових ініціатив відбулась у стінах нашої Alma Mater, де студентські активісти провели різдвяний благодійний захід «Колядуємо на ЗСУ!» на підтримку Збройних сил України.

Проведення благодійної акції підтримали адміністрація університету, профком, студентський парламент, здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники закладу освіти. Активну допомогу надав Центр виховної роботи і соціально-культурного розвитку університету.

Творче дійство, як годиться, розпочали колядками, до виконання яких  долучилися усі бажаючі. Слова вітання учасникам заходу адресував ректор університету, професор Володимир ІВАНИШИН, який наголосив, що студенти Подільського державного університету завжди були і залишаються рушійною силою українського суспільства, адже сьогодні чимало з них захищають Україну на фронті, а всі інші тримають міцний тил, допомагаючи армії, зокрема, проведенням таких благодійних заходів.

Згодом здобувачі вищої освіти пройшлися колядою по корпусам університету, закликаючи університетську спільноту висловити свою активну громадянську позицію та долучитися до благочинного збору.

Впродовж тижня усі бажаючі могли задонатити кошти на підтримку української армії, а кінцевою точкою благодійної соціальної ініціативи став збір донатів на заключному, в цьому році, засіданні Вченої ради. Про підведення підсумків благодійної акції та розподіл коштів буде проінформовано додатково.

Хочеться вірити, що з приходом цих чудових свят світ і життя стануть зовсім інші – добріші, зручніші, розумніші. То ж побажаймо усім зберегти в собі людяність, віру, надію в Новорічно - Різдвяне чудо та любов. Прийде час - і минуть дні воєнного лихоліття! І над нашою землею знову зійде яскраве сонце на мирне блакитне небо. І замайорить синьо-жовтий стяг від Заходу до Сходу у найвіддаленіших містечках та селах нашої країни.

Висловлюємо щиру подяку всім, хто долучився до благодійної акції, за підтримку та допомогу нашим Захисникам і Захисницям! Єднаймо вдячні серця з тими, хто оберігає рідну Україну з небес та захищає її тут, на землі.

Віримо в ЗСУ! Дякуємо їм! Наближаємо перемогу разом!

Інформацію підготувала
голова первинної профспілкової організації
співробітників та студентів ЗВО «ПДУ
Світлана ЛІЩУК