Молодіжний тематичний квест до Міжнародного дня студента

Зазвичай суспільство сприймає День студента як свято молодості, енергії та певного роду відпочинку. Та зараз для українців кожна дата в календарі, святкова чи не святкова – це день сили, день спротиву, день боротьби проти агресора. І наш, український День студента так само стає Днем сили українського студентства – студентства, яке завжди опиняється на вістрі української історії. Міжнародний день студентів був встановлений 17 листопада 1946 на Всесвітньому конгресі студентів, що відбувся в Празі, на згадку про чеських студентів-патріотів. Українська спільнота, виражаючи глибоку солідарність до принципів демократії, приєдналася до міжнародної ініціативи за ініціативою студентської молоді. Таким чином День студента в Україні щорічно святкується 17 листопада, уведений Указом Президента України від 16 червня 1999 року № 659/99.

Традиції святкування Дня студента в Україні ще не встановились. Для когось із 2,4 мільйонів винуватців свята, День студента – це просто новий день, для когось – просто привід зустрітися з друзями і повеселитися, а для декого – день символічного об’єднання, підвищення ролі студентства в суспільному і політичному житті країни.

Святкування Міжнародного дня студента в Закладі вищої освіти «Подільський державний університет» цього року відбулося творчо та різнобарвно, яскраво та незабутньо. Протягом тижня студенти організовували та приймали участь в різноманітних заходах – від флешмобів, творчих вечорів та виховних годин до ярмарку та збору донатів на ЗСУ.

Зокрема, 16-го листопада, відбулися Урочистості до Дня працівників сільського господарства в Україні і Міжнародного дня студента та Дня студента в Україні. Кращі здобувачі були відзначені грамотами ректора університету, Володимира ІВАНИШИН, за високі навчальні досягнення, активну участь у громадському житті та внесок у підвищення престижу навчального закладу. Долучилася до вітань і голова первинної профспілкової організації співробітників та студентів ЗВО «ПДУ» Світлана ЛІЩУК, яка привітала усіх присутніх із знаменними датами і також вручила грамоти та подяки студентським активістам.

Фіналом святкування Міжнародного дня студента став організований ректоратом та профкомом молодіжний тематичний квест для активістів студентського профкому та парламенту у розважальному просторі «М-Територія». Студенти яскраво та емоційно проявили свої найкращі здібності: пройшли ерудований квест та невелике спортивне змагання, майстерно подолали аналітичну вікторину, демонструючі свої таланти істориків, стендаперів, ерудитів та  лішосмішників. А на завершення вечора у дружній теплій атмосфері перглянули фільм на студентську тематику.

Студенти завжди вважалися, як одна з найпрогресивніших соціальних груп усіх часів. Їх відвага та готовність постійно впроваджувати новаторські ідеї, а також прагнення до справжніх ідеалів свободи, неодноразово ставали взірцем для наслідування, надихаючи інших і служачи прикладом для майбутніх поколінь.

У День студента всім минулим, теперішнім та майбутнім здобувачам вищої освіти можна побажати, щоб навчання давалося легко, іспити здавалися з першого разу, хвости закривалися, а невтомний ентузіазм неодмінно привів до улюбленої, престижної та затребуваної професії! Ми віримо у ваші таланти, любі студенти! Ми віримо у талановиту молодь так сильно, як і в успішну та вільну Україну!

Інформацію підготувала
голова первинної профспілкової організації
співробітників та студентів ЗВО «ПДУ»
Світлана ЛІЩУК