ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОЕЗІЇ

«Поезія – це завжди неповторність,
якийсь безсмертний дотик до душі»
Ліна Костенко 

21 березня 2024 року Людмилою ПОНЬКО було проведено виховну годину «Всесвітній день поезії» зі здобувачами 3 та 3 СТН курсів спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

Кожного року 21 березня світ відзначає день поезії. Поезія – це музика душі, найдавніший духовний скарб людства. Це вид мистецтва, що постійно розвивається ще з давніх часів. Поезія лікує, надихає, втамовує душевну спрагу, пробуджує в людині радість життя, любов до краси, входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле.

Поезія розчулює і смішить, чарує і єднає, дає силу створювати щось нове, розширює світосприйняття, надихає на цікаві починання. Поезія приходить до нас через час і простір і торкається нашої душі.

Поезія – це вікові традиції, поети різних поколінь приділяли максимум уваги державним та людським проблемам. Кажуть, що поезія – це голос істини, голос правди. Той, хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати націю, об’єднати людство.

Такі поети, як Ліна Костенко, Сергій Жадан, Оксана Забужко, Віктор Неборак, Степан Процюк, Лесь Белей та багато інших створюють шедеври сучасної поезії, які вражають читачів, критиків не лише в Україні, але й закордоном.

3

Куратор 3 та 3СТН курсів
спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
Людмила ПОНЬКО