В НОГУ З ЧАСОМ

З 23 по 25 жовтня 2023 року доценти кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва навчально-наукового інституту харчових технологій Юлія ЄВСТАФІЄВА та Віта БУЧКОВСЬКА були запрошені Центром екологічних ініціатив «Екодія» та Національною асоціацією сільськогосподарських дорадчих служб України на тренінг «Екологічні стандарти ЄС для сталого управління добривами та пестицидами», який проходив на базі Львівської аграрної дорадчої служби.

На даному заході обговорювали питання щодо Еко стандартів ЄС – досвід сусідів та очікувані зміни українським аграріям в процесі євроінтеграції, кращі агропрактики ЄС. 

На тренінгу розглянуто основні екологічні директиви ЄС та настанови Європейського зеленого курсу, їх відображення в українському законодавстві. Запрошені учасники та експерти дискутували щодо перспектив та перешкод застосування досвіду країн ЄС в Україні.

Учасники тренінгу мали змогу відвідати сучасну лабораторію дослідження молока. У зразках молока визначають: вміст білку, жиру та лактози, точку замерзання, сухий залишок, сухий знежирений залишок, кількість соматичних клітин та азот в сечовині молока. Показники аналізу допомагають збільшити прибутковість бізнесу, підвищити ефективність годівлі та значно покращити контроль за здоров’ям тварин.

Крім того, було організовано екскурсію на фермерське господарство Руслана Сало, яке створено при фінансовій і технічній підтримці уряду Канади в рамках проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні».

Дякуємо збройним силам України за спокій, нашим колегам за запрошення, сподіваємося на подальшу співпрацю. Перемоги та миру нашій країні.

 

Доценти кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва
Юлія ЄВСТАФІЄВА та Віта БУЧКОВСЬКА