РОБОТА БІОХІМІЧНОГО ГУРТКА

Науково-дослідна робота здобувачів вищої освіти – один з найважливіших засобів підвищення якості підготовки майбутніх фахівців. Тому на кафедрі хімії навчально-наукового інституту харчових технологій особлива увага приділяється студентським науковим гурткам. Так, днями доцентом кафедри хімії КОВАЛЬ Тетяною Вячеславівною було проведено чергове засідання студентського біохімічного гуртка, на якому здобувачі вищої освіти другого курсу спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина і 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» опановували методику визначення амінокислот методом тонкошарової хроматографії. Визначали амінокислотний склад зерна пшениці, пророщеного з використанням стимулятора росту, який попередньо був отриманий на кафедрі в рамках договору про співпрацю з аграріями. Активну допомогу у підготовці та проведенні засідання гуртка надав старший лаборант кафедри хімії КОРЖЕНІВСЬКИЙ Олександр Андрійович. 

Матеріал підготувала
доцент кафедри хімії Тетяна КОВАЛЬ