Метою освітньої діяльності кафедри ХТВСХП є підготовка висококваліфікованих фахівців, які здатні розв’язувати професійні завдання на сучасному виробництві та є затребуваними на ринку праці.
Як відомо, на формування практичної підготовленості майбутніх фахівців позитивно впливають різні чинники: високий рівень мотивації здобувачів освіти до набуття фаху; системність і логічна послідовність у змісті, організаційних формах і методах практичної підготовки; практико-орієнтована обізнаність у процесах виробництва; налагоджений взаємозв’язок з підприємствами харчової промисловості, закладами ресторанного господарства і роботодавцями.
Саме такі завдання ставлять собі за мету науково-педагогічні працівники кафедри, завчасно плануючи екскурсії, практично орієнтовані заняття, заняття на виробництві, майстер-класи. Вважаємо, що важливим інструментом становлення професійної підготовленості фахівця є практичні навики, набуті під час практичних занять та практик. Залучення здобувачів до роботи в умовах сучасного виробництва чи закладу – найкраща мотивація удосконалювати свій фаховий рівень. Так, 24 жовтня НПП кафедри професор Тетяна ПРИЛІПКО та доцент Володимир КОСТАШ провели практичні заняття для студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» з дисциплін : «Вступ до фаху» та «Технічне забезпечення зберігання харчової продукції» на базі закладу ресторанного господарства «Restaurant DYNASTY».
Під час виїзного заняття здобувачі ознайомилися з технологією виробництва різних сортів пива у крафтовій броварні. Технологічний процес виробництва пива включає такі основні технологічні процеси: приготування пивного сусла, зброджування сусла, доброджування і дозрівання пива, фільтрація, освітлення. Технолог цеху поінформував про усі тонкощі виробництва п’янкого напою. Керівник закладу Назарук Владислав Ігорович розповів про секрети сучасної технології пивоваріння, адже приготування пива – один з найскладніших технологічних процесів в харчовій промисловості. Для отримання напою високої якості пивоварам потрібно враховувати безліч нюансів і ретельно підбирати інгредієнти.
Здобувачі з задоволенням поринули у світ технології виробництва пива, внутрішню атмосферу закладу ресторанного господарства, технологію і процеси приготування різних видів страв, ознайомились з сучасними зразками технологічного обладнання кухні.
Здобувачі освіти та викладачі кафедри вдячні керівнику закладу «Restaurant DYNASTY» Назаруку Владиславу Ігоровичу за співпрацю, надану можливість проведення такого заняття, фаховий підхід та доброзичливу атмосферу.