Практичне  заняття  з дисципліни «Вступ до фаху» здобувачів вищої освіти 1–го курсу  спеціальності  «Харчові технології»

 Ґрунтовна теоретична підготовка кваліфікованих фахівців є безумовно важливим компонентом освітнього процесу Закладу вищої освіти «Подільський державний університет». Водночас надання студентам можливостей тематичного відвідування виробничих потужностей у період лекційно-практичного курсу якісно підсилює засвоєння навчального матеріалу. Саме з цією метою для здобувачів вищої освіти І-го курсу за спеціальністю 181 «Харчові технології» завідувачкою кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції,  професором Тетяною ПРИЛІПКО була організована екскурсія до кафе-ресторану «Paprika». Захід проведено у рамках вивчення й закріплення студентами отриманих знань з освітньої компоненти «Вступ до фаху».

Бренд-кухар ресторану  розповіла про перспективні плани розвитку ресторану, а також поділилася  професійними секретами з майбутніми фахівцями. Студенти  ознайомилися з екстер’єром та інтер’єром закладу, новітнім обладнанням для приготування страв і умовами зберігання продуктів харчування.
Такі екскурсії необхідно проводити для того, щоб студенти змогли побачити роботу закладів громадського харчування, дізнатися про інновації у цій галузі, а також закріпити набуті знання при вивченні даної дисципліни, активізувавши інтерес до майбутньої професії.

Особливу увагу здобувачі вищої освіти звернули на багате розмаїття страв подільської кухні за старовинними місцевими рецептами, що вміло доповнені сучасною майстерністю кухарів закладу. Оригінальність регіональної кухні також представлена піччю на дровах, сезонними стравами з місцевих продуктів, хлібом і кондитерськими виробами власного виробництва та поєднанням у меню європейської, української і кавказької кухні.

Основний акцент зроблено на обов’язковість сертифікатів якості сировини,  безпеці праці та дотриманні санітарно-гігієнічних норм, що важливо знати майбутнім технологам. Здобувачі освіти  ознайомились з особливостями діяльності підприємства під час війни. Важливо, що в процесі заняття, здобувачі освіти набули компетентностей, необхідних для професійної діяльності : розуміння та вирішення проблем організаційного та технічного характеру, прояву творчої ініціативи у харчових технологіях, підвищення свого професійного рівня освітою та самоосвітою, управління технологічними процесами переробки продовольчої сировини та ін.