МАЙСТЕР-КЛАСИ З ВИГОТОВЛЕННЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ ДО РІЧНИЦІ СТВОРЕННЯ НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОГО ІНСТИТУТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

 

 

Пам’ятаємо, як зовсім нещодавно Подільський державний університет святкував своє 100-річчя. Це надзвичайно поважний ювілей, який є своєрідним підсумком цілої епохи розвитку закладу вищої освіти. Впродовж десятків років  університет змінював свою назву, реорганізовувався, вдосконалювався й здійснював реформи,  але незмінною залишалася якість підготовки фахівців для різних галузей народного господарства країни.

Найбільша гордість для нас – успішні випускники, які своєю працею та досягненнями звеличують рідну державу. Нам варто пишатися історією університету, його традиціями, відданими освіті й науці науково-педагогічними працівниками, сучасними здобутками та досягненнями, визнаними у різних галузях промисловості.

Сьогодні Подільський державний університет – потужний освітній і науковий центр з розвиненою інфраструктурою, який упевнено продовжує розвиватись у напрямі підвищення якості освітніх послуг, нарощує науково-дослідний потенціал, розширює міжнародне співробітництво. Так, одним із новостворених підрозділів університету є навчально-науковий інститут харчових технологій.  До річниці створення інституту харчових технологій НПП кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції провели чергові майстер-класи з виготовлення кондитерських виробів.

Здобувачі спеціальності 181 – «Харчові технології» мали нагоду показати рівень своїх знань та практичних навичок при виробництві кондитерських виробів. Робота була надзвичайно насиченою та згуртованою. Впродовж дня, під керівництвом  керівників наукових  гуртків «Харчовик» (професор Тетяна ПРИЛІПКО) та  «Інновації у харчових технологіях» (асистент Лілія ТКАЧ),здобувачі вчилися готувати різні види тіста, напівфабрикатів, кремів та начинок. З задоволенням до майбутніх фахівців з харчових технологій доєдналися здобувачі спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», які з цікавістю  виконували усі технологічні прийоми виготовлення виробів.

Як результат, здобувачі смакували виробами з бісквітного тіста, солодкими млинцями, капкейками з шоколадною начинкою, печивом «Брауні», шоколадними цукерками, тарталетками, кексами, які власноруч приготували, та, звісно, продегустували.

Найкраща нагорода для викладача – усміхнені обличчя здобувачів, які задоволені своїми маленькими успіхами. Елементи науково-дослідницької роботи –   важливий інструмент вдосконалення практичних фахових навиків здобувачів.

Сподіваємося, що в майбутньому пишатимемось нашими випускниками, які стануть справжніми професіоналами своєї справи.

 

Підготували матеріал НПП кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції :

 

Завідувач кафедри, професор                                              Тетяна ПРИЛІПКО

Олександр СЕМЕНОВ

Віталій ПІДЛІСНИЙ

Володимир КОСТАШ

Лілія ТКАЧ