Гостьові лекції – це окремі зустрічі із запрошеними професіоналами, які готують унікальні виступи для здобувачів закладів вищої освіти. Саме тому, 2 листопада 2023 року в рамках вивчення дисципліни «Наукові основи формування поживності кормів» для здобувачів другого магістерського рівня освіти, спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» було проведено саме гостьову лекцію. Спікером виступив – менеджер-технолог ТОВ «Агровет Атлантік Груп» Олександр Новак.
Проблематика гостьової лекції передбачала розгляд актуальних питань щодо основних факторів формування поживності кормів в процесі: заготівлі та зберігання кормів.
Олександр Новак закцентував увагу на необхідності контролю якості кормів ще в процесі їх заготівлі. Було наголошено на вмінні вчасно виявити та усунути негативні фактори, які впливають на якість корму на даному етапі.
Другим важливим аспектом, як зауважив Олександр Сергійович, є правильна організація зберігання кормів. Адже, втрати поживних речовин при неправильному зберіганні можуть значно перевищувати 50%, а можуть бути і зовсім незначні, якщо зберігання організовано грамотно.
Окремим блоком, Олександр, виділив питання оцінки якості та поживності кормів, їх значення в сучасній організації повноцінної годівлі сільськогосподарських тварин. До уваги здобувачів вищої освіти було представлено досвід ТОВ «Агровет Атлантік Груп» в організації оцінки якості корму та його поживності.
Наостанок Олександр НОВАК націлив магістрантів на важливість опанування професії магістра зі спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» ще в студентські роки та наголосив на її вагомість в сучасному світі.
Щиро вдячні Олександру НОВАКУ за змістовну й цікаву лекцію, дружню та позитивну робочу атмосферу.
Доцент кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва
Віта Бучковська