Гостьова лекція для здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології»


Загальна тенденція інтенсифікації європейської інтеграції, захисту прав споживачів, підвищення якості продукції й іміджу вітчизняних виробників зумовлює необхідність у висококваліфікованих фахівцях, здатних здійснювати комплексну експертну оцінку якості та безпеки сировини, контролювати технологічний процес виробництва продукції за критичними контрольними точками, оцінювати якість і безпеку продуктів харчування, виявляти й усувати з ринку фальсифіковану та контрафактну продукцію, прогнозувати дотримання, гарантувати безпеку споживання харчових продуктів з метою задоволення потреб суспільства. 23.10.2023 року доцент, кандидат сільськогосподарських наук ШУЛЬКО Ольга Павлівна, доцент кафедри екології та біотехнології БНАУ провела гостьову лекцію у Закладі вищої освіти "Подільський державний університет" на кафедрі харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції, здобувачам вищої освіти 1 курсу, спеціальності 181 "Харчові технології" з дисципліни «Вступ до фаху», на тему: "Екологічна безпека продуктів харчування". У лекції розкриті основні завдання та пріоритети державної політики України в галузі безпеки продуктів харчування, перелік джерел і основних особливостей забруднення продуктів харчування та наведено широкий спектр спеціальних продуктів харчування, за допомогою яких можна істотно підвищувати опір негативному впливу дії чинників довкілля. Лекція була змістовно і цікавою для здобувачів вищої освіти. Дякуємо за співпрацю!

Завідувачка кафедри харчових технологій виробництва

й стандартизації харчової продукції

ПРИЛІПКО Тетяна