Важливою складовою навчання здобувачів вищої освіти є практична підготовка. В навчально-науковому інституті харчових технологій для здобувачів вищої освіти, крім навчальних і виробничих практик, широкого застосування набули виїзні заняття, під час яких здобувачі освіти можуть у умовах виробництва виконувати різні завдання передбачені програмою з дисципліни «Біологія продуктивності сільськогосподарських тварин» та отримувати результати необхідні для подальшої професійної діяльності.
7 листопада 2023 року доцентом кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва Наталією Щербатюк в межах навчальної дисципліни «Біологія продуктивності сільськогосподарських тварин» було проведено виїзне заняття, в умовах філії кафедри, в ПАП «Обрій» с. Великі Чорнокінці Чортківського району Тернопільської області для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
Заняття на тему «Фізіологія лактації. Оцінка лактації та молочної продуктивності корів» дало змогу здобувачам вищої освіти закріпити отримані теоретичні знання, порахувати кількість надоєного молока від корів підприємства за лактацію, визначити середню жирність молока, вихід молока базисної жирності та кількість молочного жиру. Побудувати лактаційну криву, що характеризує зміну добового надою по місяцях лактації. Визначити коефіцієнт постійності лактації. І саме основне визначити який вплив мають окремі корми і добавки на молочну продуктивність корів.
Науково-педагогічні працівники ЗВО «ПДУ» ННІХТ з спеціальності 204- технології виробництва і переробки продукції тваринництва успішно співпрацюють з фахівцями ПАП «Обрій». Відповідно до договору про співпрацю здобувачі вищої освіти мають чудову можливість також проходження виробничої практики в ПАП «Обрій» з перспективою працевлаштування. Також керівник підприємства і фахівці з підрозділів надали рекомендації щодо освітніх програм з підготовки здобувачів за спеціальністю 204 «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва».
Здобувачі освіти висловлюють величезну подяку керівництву підприємства за можливість познайомитись із виробництвом та технологіями які використовуються на ньому. Щиро дякуємо керівнику за співпрацю та мотивацію здобувачів вищої освіти до саморозвитку і вдосконалення професійних навичок.
доцент кафедри технології виробництва і
переробки продукції тваринництва Наталія ЩЕРБАТЮК