Факультет ветеринарної медицини і технологій у тваринництві: співпрацюємо з фермерами, проводимо ЄДКІ

13 червня 2020 року доцент кафедри технології виробництва, переробки і стандартизації продукції тваринництва факультету ветеринарної медицини і технологій у тваринництві Тимофійшин Іван Іванович відвідав фермерське господарство Захарчука Юрія Михайловича в с. Шманьківці Чортківського району Тернопільської області, відповідно до договору про співпрацю з господарством.

Під час зустрічі було обговорено питання відтворення овець і кіз, проаналізовано особливості вирощування ягнят і козенят в господарстві, утримання та годівлі дорослих овець, кіз і молодняку, одержання молока та його переробки, а також надано консультацію з питань оцінки якості смушків.

Безумовно, що така співпраця є взаємокорисною, позаяк чимало елементів технологій виробництва продукції вівчарства і козівництва, які застосовуються у господарствах, будуть використані в освітньому процесі підготовки фахівців за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

З 15 червня 2020 року на факультеті розпочали свою роботу в дистанційному режимі екзаменаційні комісії з прийому єдиного державного кваліфікаційного іспиту для визначення професійних компетентностей здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зі спеціальностей: 211 «Ветеринарна медицина», 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

Попри дистанційну форму проведення іспитів, членами комісій визначено злагоджений режим роботи. Отримані здобувачами бали заносяться секретарями в екзаменаційні відомості. Усім студенти, які успішно справились із завданням, рішенням екзаменаційних комісій присвоюються кваліфікації згідно спеціальностей: «Молодшого лікаря ветеринарної медицини» чи «Бакалавра з технології виробництва і переробки продукції тваринництва».

Декан факультету ветеринарної медицини
і технологій у тваринництві,
кандидат ветеринарних наук, доцент
Олег Цвігун