Гостьові онлайн-лекції - це сучасно, доступно, зручно. У Закладі вищої освіти «Подільський державний університет» вже традиційною, стала практика зустрічей здобувачів вищої освіти із досвідченими фахівцями, представниками організацій-роботодавців та колишніми випускниками вузу. Такі зустрічі дають можливість студентам не лише краще освоїти дисципліни, але й розширити кругозір і наукову ерудицію.
Гостьовим лекціям у форматі вебінарів (он-лайн-семінарів) властива головна ознака традиційного семінару - інтерактивність. Досвідчений фахівець ділиться досвідом, а студенти задають питання і гість відповідає на них. На вебінарі, як і на звичайному семінарі, є можливість взаємодіяти зі спікером, тобто виконувати його завдання, відповідати на його запитання і задавати свої. Ця форма навчання забезпечує можливість безпосереднього спілкування з фахівцями та отримання нових знань за допомогою інформаційних ресурсів.
Гостьову лекцію для здобувачів вищої освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» прочитав в Станіслав Маковій – головний технолог молочного скотарства Фермерського господарства «Обрій» Славутського району Хмельницької області. Дане фермерське господарство є одним із провідних підприємств, які займаються молочним скотарством в Хмельницькій області.
Тема його лекції була - «Організація годівлі високопродуктивної великої рогатої худоби». Лекція включала наступні питання: «Корми які використовують в годівлі тварин в господарстві», «Особливості приготування повнозмішаних раціонів». «Особливості організації годівлі різних статево-вікових груп великої рогатої худоби». Лекція відбувалась у формі онлайн екскурсій господарством.
Після лекції розгорнулася жвава дискусія за участі лектора і студентів. Це було цікаво, емоційно, пізнавально й корисно!
Здобувачі вищої освіти висловили вдячність Станіславу Маковію за актуальну й змістовну лекцію, яка мотивувала молодь до подальшого професійного саморозвитку та самовдосконалення.
Доцент кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва
Віта Бучковська.