2128

Димчук Анатолій Васильович

Науковий ступінь: кандидат сільськогосподарських наук
Вчене звання: доцент

: (097) 609 65 83
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0002-7749-9327
Scholar
Publons
Scopus
ResearchGate

Місце і дата народження:
21 квітня 1978 року в с. Вихватнівці Кам'янець-Подільського району Хмельницької області


Освіта:

Вища. У 2002 році закінчив Подільську державну аграрну-технічну академію (тепер Заклад вищої освіти «Подільський державний університет) за спеціальністю «Зооінженерія» та здобув кваліфікацію зооінженера.

Кандидатську дисертацію на тему: «Вплив різних типів підбору на господарсько-біологічні ознаки тварин подільського заводського типу української чорно-рябої молочної породи» за спеціальністю 06.02.01 – «Розведення та селекція тварин» захистив у 2011 році.

У 2015 році присвоєно вчене звання доцента кафедри технології виробництва продукції тваринництва.


Напрям наукового дослідження:
«Сучасні селекційні та генетичні методи створення високопродуктивних стад молочної худоби»


Викладає навчальні дисципліни:

Технологія виробництва молока і яловичини; Наукове обґрунтування технологій виробництва продукції тваринництва; Конярство і кіннозаводство; Методологія викладання профільних дисциплін


Діяльність:

  • З 2003 по 2006 роки – навчання в аспірантурі Інституту розведення і генетики тварин УААН;
  • У січні 2006 року прийнятий на посаду асистента кафедри розведення і генетики тварин;
  • З червня 2014 року – в.о. доцента кафедри технології виробництва продукції тваринництва;
  • З лютого 2017 року по серпень 2019 року – доцент кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва;
  • З жовтня 2019 року – доцент кафедри технології виробництва, переробки і стандартизації продукції тваринництва;
  • З вересня 2020 року – доцент кафедри технології виробництва продукції тваринництва та кінології;
  • З 24 листопада 2021 року Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет»;
  • З 1 листопада 2022 року – доцент кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва навчально-наукового інституту харчових технологій;
  • З 6 червня 2023 року – в.о. директора навчально-наукового інституту харчових технологій;
  • З 1 вересня 2023 року і по теперішній час – директор навчально-наукового інституту харчових технологій.

 

Наукові статті:

  1. Серховець С.В., Мазур Н.П., Димчук А.В. Робочі якості розшукових собак порід німецька та бельгійська вівчарка. Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. Серія: Сільськогосподарські науки, 2020. Том 22, № 93. с. 113-118. https://doi.org/10.32718/nvlvet-a9319
  2. Шутяк О.В., Димчук А.В. Вплив кормової добавки «Жиромол» на молочну продуктивність корів. Журнал «Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка». Кам’янець-Подільський: ПДАТУ. 2021. с. 71-76. https://doi.org/10.37406/2706-9052-2021-1-9
  3. Федорович, Є.І., Федорович, В.В., Боднар, П.В., Филь, С.І., Димчук, А.В., Оріхівський, Т.В. Співвідносна мінливість фенотипових ознак та показників молочної продуктивності корів. Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій. Серія: Сільськогосподарські науки. 2021. Том 23, № 95. https://doi.org/10.32718/nvlvet-a9515
  4. Димчук А.В., Понько Л.П., Шутяк О.В. Динаміка росту живої маси телиць української червоно-рябої молочної породи різних ліній. Наукові доповіді НУБіП України. 2022. 97(3). http://dx.doi.org/10.31548/dopovidi2022.03.007
  5. Димчук А.В., Понько Л.П. Відтворна здатність та її зв'язок з молочною продуктивністю корів. Наукові доповіді НУБіП України. 2022. 97(3). http://dx.doi.org/10.31548/dopovidi2022.03.008
  6. Димчук А.В., Понько Л.П. Вплив генотипових і фенопових чинників на молочну продуктивність корів. Наукові доповіді НУБіП України. 2022. 98(4). http://dx.doi.org/10.31548/dopovidi2022.04.008
  7. Димчук А.В., Понько Л.П. Вплив живої маси, віку першого осіменіння та отелення на молочну продуктивність корів. Наукові доповіді НУБіП України, 2022. 98(4). http://dx.doi.org/10.31548/dopovidi2022.04.009 
  8. Димчук А.В., Понько Л.П. Вплив генотипових та паратипових факторів на реалізацію молочної продуктивності корів. Наукові доповіді НУБіП України. 2023. 106(6). http://dx.doi.org/10.31548/dopovidi6(106).2023.012  
  9. Лайтер-Москалюк C.В., Токарчук Т.С., Димчук А.В., Мізик В.П., Лайтер В.В. Оцінка безпечності та якості молока-сировини за удосконалення технологічних процесів первинної обробки молока. Журнал «Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка». Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ». 2024. №42. с. 9-14. https://doi.org/10.37406/2706-9052-2024-1
  10. Понько Л.П., Димчук А.В. Молочна продуктивність корів різного походження. Журнал «Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка». Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ». 2024. №43. с. 87-92. https://doi.org/10.37406/2706-9052-2024-2

Методична робота: 

  1. Димчук А.В. Конспект лекцій з дисципліни «Технологія виробництва молока і яловичини» для здобувачів вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 2020 р. – 120 с.
  2. Димчук А.В. Методичні рекомендації для лабораторних і практичних занять з дисципліни «Технологія виробництва молока і яловичини» для здобувачів вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 2020. – 81 с.
  3. Димчук А.В. Конспект лекцій з дисципліни «Конярство і кіннозаводство» для здобувачів вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 2020 р. – 156 с.
  4. Димчук А.В. Конспект лекцій з дисципліни «Службове собаківництво» для здобувачів вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва ОП «Кінологія», 2021 р. – 66 с.
  5. Димчук А.В. Конспект лекцій з дисципліни «Практика дресирування та використання собак» для здобувачів вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва ОП «Кінологія», 2021 р. – 77 с.
  6. Димчук А.В. Тестові питання з дисципліни «Службове собаківництво» для здобувачів вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва ОП «Кінологія», 2021 р. – 24 с.
  7. Димчук А.В. Тестові питання з дисципліни «Практика дресирування та використання собак» для здобувачів вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва ОП «Кінологія», 2021 р. – 24 с.
  8. Димчук А.В. Конспект лекцій з дисципліни «Методологія та філософія викладання профільних дисциплін» для здобувачів вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 2022. – 64 с.
  9. Димчук А.В. Тестові питання з дисципліни «Конярство і кіннозаводство» для здобувачів вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 2022. – 24 с.
  10. Димчук А.В. Тестові питання з дисципліни «Методологія та філософія викладання профільних дисциплін» для здобувачів вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 2022. – 24 с.
  11. Димчук А.В. Тестові питання з дисципліни «Технологія виробництва молока і яловичини» для здобувачів вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 2022. – 38 с.
  12. Шуплик В.В., Євстафієва Ю.М. Димчук А.В. Методичні рекомендації для підготовки дипломної роботи другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 2022. – 56 с.
  13. Шуплик В.В., Євстафієва Ю.М. Димчук А.В. Методичні рекомендації для підготовки дипломного проекту першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 2022. – 60 с. 

Матеріали конференцій:

  1. Димчук А.В., Понько Л.П. Залежність молочної продуктивності корів від генотипових і фенотипових чинників. Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених та спеціалістів «Інтеграція наукового потенціалу України в галузі тваринництва в європейський простір». м. Полтава, 3 листопада 2023 року. http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/13418
  2. Димчук А.В., Понько Л.П., Шутяк А.В. Особливості росту телиць української червоно-рябої молочної породи різних ліній. Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених та спеціалістів «Інтеграція наукового потенціалу України в галузі тваринництва в європейський простір». м. Полтава, 3 листопада 2023 року. http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/13418
  3. Димчук А.В., Понько Л.П. Зв’язок відтворної здатності з молочною продуктивністю корів-первісток. Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку галузі тваринництва: світовий та національний виміри». м. Полтава, 7 грудня 2023 року. http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/13423
  4. Димчук А.В., Понько Л.П. Молочна продуктивність корів в залежності від їх живої маси, віку першого осіменіння та отелення. Матеріали V науково-практичної конференції «Науково-інноваційний розвиток агровиробництва як запорука продовольчої безпеки України: вчора, сьогодні, завтра». м. Київ, 18-19 квітня 2024 року. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13425