Горбатюк Сергій Михайлович

Науковий ступінь:
Вчене звання:
Посада: технік

:
:

Місце і дата народження:
23 березня 1998 року в с. Ставище Дунаєвецького району Хмельницької області.


Освіта:
Закінчив Новоушицький коледж Подільського державного аграрно-технічного університету в 2019 році. Кваліфікацію «Технік-механік». Навчається у Подільському державному аграрно-технічному університеті за спеціальність 208 «Агроінженерія».

 

Слободянюк Денис Миколайович

Науковий ступінь:
Вчене звання:
Посада: технік

:
:

Місце і дата народження:
8 травня 1993 року в с. Глибівка Новоушицького району Хмельницької області.


Освіта:
Вища. У 2016 році закінчив Подільський державний аграрно-технічний університет за спеціальністю «Механізація сільського господарства» і здобув кваліфікацію магістра інженера-механіка.

Мошенко Іван Остапович

Науковий ступінь:
Вчене звання:
Посада: старший лаборант

:
:

Місце і дата народження:
2 листопада 1949 року в с. Підпилипʼя  Борщівського району Тернопільської області.


Освіта:
Вища. У 1976 році закінчив Камʼянець-Подільський сільськогосподарський інститут (нині Подільський державний аграрно-технічний університет), спеціальність «Механізація сільського господарства». Кваліфікація «Інженер-механік».

Семенов Олександр Михайлович

Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Вчене звання: доцент

: 0671400578
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місце і дата народження:
21 червня 1978 року, м. Кам’янець - Подільський


Освіта:
У 2005 році закінчив Подільський державний аграрно-технічний університет. Кваліфікація магістр інженер-механік

Кандидатську дисертацію на тему: “Удосконалення процесів пастеризаційної і стерилізаційної обробки харчової продукції і напоїв” захистив у 2011 році за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв


Напрям наукового дослідження: “Удосконалення процесів стерилізації і пастеризації для обробки харчових продуктів та напоїв”, номер державної реєстрації 0121U113274


Викладає навчальні дисципліни:

“Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції”
 http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2266

“Холодильна технологія харчових продуктів” 
http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2295

“Процеси і апарати харчових виробництв”        
http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2297

“Холодильне устаткування переробних виробництв” 
http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2748

“Проектування переробних і харчових виробництв” 
http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2747


Діяльність:

  • 2001 р. – навчальний майстер кафедри механізація тваринництва;
  • З 2001 р. по 2002 р. – асистент-стажист кафедри механізації тваринництва;
  • З 2002 р по 2011 р. – асистент кафедри механізації переробки та зберігання сільськогосподарської продукції;
  • З 2011 р. по 2013 р. – в.о. доцента кафедри машиновикористання в АПК;
  • З 2013 р. по 2019 р. доцент кафедри машиновикористання в АПК;
  • З 2019 року по вересень 2020 року - доцент кафедри агроінженерії і системотехніки.
  • З вересня 2020 року – доцент кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет»

 Творчий доробок: 

  1. Обґрунтування впливу фізіологічних процесів на якість зберігання зернової маси / В. М. Федорів, В. В. Підлісний, О. М. Семенов // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. Сільськогосподарські науки. – 2020. – №33. – С. 47-53.

DOI: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2020-2-6

http://188.190.43.194:7980/jspui/bitstream/123456789/9171/1/%D0%9F%D0%92-33-20-47-53.p

  1. Дослідження фізико-хімічних методів підготовки споживчої тари, матеріалів і продукції до фасування / О. М. Семенов, В. В. Підлісний, В. М. Федорів, М. О. Горбатюк // Наука XXI ст.: виклики та перспективи :монографія / [Іванишин В. В. та ін..] – Тернопіль – 2021. – С. 20–30.

DOI: https://doi.org/10.37406/sXXIcp.2021.v2.21

http://188.190.43.194:7980/jspui/bitstream/123456789/9016/1/21-32.pdf

  1. Обґрунтування впливу інтенсифікації процесу просіювання на адгезійні властивості сипких матеріалів / В.М. Федорів, В.В. Підлісний, О.М. Семенов, О.О. Єрменчук // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. – 2022. – №29. – С. 70–76. ISSN 2522-1221.

DOI: https://doi.org/10.36477/2522-1221-2022-29-10

http://journals-lute.lviv.ua/index.php/visnyk-tech/article/view/1103/1042

  1. Методика реєстрації в інформаційному середовищі Moodle здобувачів освіти професійно-технічних навчальних закладів для теоретичного навчання / Ю. Панцир, А. Єрменчук, О. Семенов // Вісник КрНУ імені Михайла Остроградського. – 2022. – №4. – С. 112-116.

DOI: https://doi.org/10.32782/1995-0519.2022.4.15

http://visnikkrnu.kdu.edu.ua/statti/2022_4_15.pdf

  1. THE GRAIN CLEANING PRODUCTION LINES’ ENERGYSAVING OPERATION MODES OF ELECTROMECHANICAL SYSTEMS / Marina Postnikova, Evgeniy Mikhailov, Serhii Kvitka, Serhii Kurashkin, Oleksandr Kovalov, Viktoriia Opalko, Aleksandr Semenov, Vitaliy Kucher, Zbigniew Kowalczyk // TRYBY ENERGOOSZEDNEGO DZIALANIA SYSTEMOW ELEKTROMECHANICZNYCH W LINIACH PRODUKCYJNYCH CZYSZCZENIA ZIARNA. Agricultural Engineering. - 2022, Vol. 26, No. 1, pp.51-63. ISSN 2083-1587; e-ISSN 2449 -5999.

DOI: https://doi.org/10.2478/agriceng-2022-0005

https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57608398200&origin=recordPage

 

Методична робота:

  1.  Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції : конспект лекцій (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ПДАТУ, 2021. – 84 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10499

  1. Холодильна технологія харчових продуктів : конспект лекцій (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 108 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10502

  1. Процеси і апарати харчових виробництв : конспект лекцій (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 68 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10538

  1. Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції : інструктивно-методичні матеріали для виконання лабораторних занять (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 76 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10500

  1. Холодильна технологія харчових продуктів : інструктивно-методичні матеріали для виконання лабораторних занять (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов, В.В. Підлісний. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 84 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10568

  1. Основи технології виробництва та первинної переробки сільськогосподарської продукції : питання, тести для самоконтролю та контролю засвоєння знань (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов // ЗВО “ПДУ”, 2022. – 36 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10501

  1. Холодильна технологія харчових продуктів : питання, тести для самоконтролю та контролю засвоєння знань (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 36 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10536

  1. Процеси і апарати харчових виробництв : питання, тести для самоконтролю та контролю засвоєння знань (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / О.М. Семенов. Кам’янець-Подільський : ЗВО “ПДУ”, 2022. – 36 с.

http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10537

 

 

Підлісний Віталій Володимирович

Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Вчене звання: доцент

: (03849) 68-3-36
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місце і дата народження: 8 червня 1979 року в с. П’ятничани Чемеровецького району Хмельницької області.

 

Освіта: повна вища

В 1998р. закінчив Борщівський агро-технічний коледж здобувши кваліфікацію технік-механік із спеціальності «Механізація сільського господарства». В 2001 році закінчив Подільську державну аграрно-технічну академію (сьогодні Подільський державний аграрно-технічний університет) за спеціальністю «Механізація сільського господарства», здобувши кваліфікацію інженер-механік ОС спеціаліст.

 

Вчене звання:  доцент кафедри машиновикористання в АПК 2013.

Загальний науково-педагогічний стаж – 22 роки.

Викладає навчальні дисципліни:

«Підйомно-транспортні машини», «Використання техніки в АПК», «Машини, обладнання та їх використання при переробці сільськогосподарської продукції», «Механізація навантажувально-розвантажувальних і транспортно-складських  робіт у харчовій галузі», «Монтаж, ремонт та експлуатація обладнання».

Досвід роботи:

  1. З серпня 2001 року по вересень 2001 року – працював механіком автопарку СТОВ «П’ятничанське».
  2. З жовтня 2001 року по жовтень 2003 року – навчальний майстер кафедри механізації тваринництва.
  3. З листопада 2003 року по вересень 2006 року – навчання в аспірантурі, Подільського державного аграрно-технічного університету.
  4. З вересня 2006 року по серпень 2011 року – асистент кафедри механізації переробки та зберігання сільськогосподарської продукції Подільського державного аграрно-технічного університету.
  5. З вересня 2011 року по вересень 2018 року – доцент кафедри машиновикористання в АПК Подільського державного аграрно-технічного університету.
  6. З жовтня 2018 року по серпень 2023 року – заступник директора навчально-наукового інституту заочної дистанційної освіти Подільського державного аграрно-технічного університету, за сумісництвом доцент кафедри агроінженерії і системотехніки.
  7. З вересня 2023 року по теперішній час – доцент кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції закладу вищої освіти «Подільський державний університет»

 

Навчання та підвищення кваліфікації:

  1. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Підтвердження від 01.12.2020 №02/15.2489, Тема: «Сучасні інноваційні методи викладання спецдисциплін у закладах вищої освіти» з 04.11.2020р. по 25.11.2020 р., 01.12.2020р. 3,0 кредити (90год.)
  2. Виробниче стажування на посаді головного інженера м. Хмельницький ПрАТ «Хмельницька макаронна фабрика» 4 (120 год.) З 01 листопада 2021р. по 26 листопада 2021 р.
  3. Заклад вищої освіти "Подільський державний університет" Свідоцтво про підвищення кваліфікації СС 22769675/001120-23 за програмою "Психологопедагогічні основи вищої освіти та практичний досвід створення дистанційного курсу "Підйомно-транспортні машини" в середовищі Mооdle". Загальна кількість годин /кредитів ЄКТС за навчальним планом 60 год/ 2 кред. З 17 квітня 2023р по 28 квітня 2023р.
  4. Виробниче стажування в Товаристві з обмеженою відповідальністю «П’ятничанське» Кам’янець-Подільського району Хмельницької області 2 кредити (60 годин). З 25 березня 2024р. по 05 квітня 2024р.
  5. Заклад вищої освіти "Подільський державний університет" Свідоцтво про підвищення кваліфікації СС 22769675/001766-25 за програмою "Цифрові інструменти Google для науково-педагогічних працівників закладів вищої та фахової передвищої освіти". Загальна кількість годин /кредитів ЄКТС за навчальним планом 60 год/ 2 кред. З 20 жовтня 2025р по 31 жовтня 2025р.

 Навчально-методичні праці:

  1. Технологічне обладнання переробних та харчових виробництв. Лабораторний практикум для студентів інженерних спеціальностей / [І. М. Бендера, О. М. Семенов, О. Я. Стрельчук, В. В. Підлісний]. – Кам'янець – Подільський : Абетка, 2008. – 120 с. - Гриф Мін. аграрної політики України (№ 18-128-13/744 від 08.05.08р.). http://188.190.33.56:7980/jspui/handle/123456789/93
  2. Підйомно-транспортні машини. Навчально-методичний комплекс. Навчально-методичний посібник для підготовки фахівців із напряму 6.100102 «Процеси машини та обладнання агропромислового виробництва» / [І. М. Бендера, О. Я. Стрельчук, В. В. Підлісний та ін.]. – Кам'янець – Подільський: Абетка, 2014. – 368 с. Гриф Міністерства освіти і науки України (№ 1/11-1453 від 03.06.11р.).
  3. Конспект лекцій з дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв» (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології») / О. М. Семенов, В. В. Підлісний; - Кам’янець-Подільський : ЗВО «ПДУ», 2022. – 68 с. (Протокол наук.-метод. ради ЗВО «ПДУ» № 2 від 22 березня 2022 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10538
  4. Конспект лекцій з дисципліни «Холодильна технологія харчових продуктів» (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології») / О. М. Семенов, В. В. Підлісний; - Кам’янець-Подільський : ЗВО «ПДУ», 2022. – 108 с. (Протокол наук.-метод. ради ЗВО «ПДУ» № 2 від 22 березня 2022 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10502
  5. Підлісний В. В., Інструктивно-методичні матеріали до лабораторно-практичних занять з дисципліни «Підйомно-транспортні машини» за розділом: «Вантажопідйомні машини» / для здобувачів першого бакалаврського рівня спеціальності 208 “Агроінженерія” / В. В. Підлісний, О. М. Семенов, Кам’янець-Подільський:, 2024. 88с. (Протокол наук.-метод. ради ЗВО «ПДУ» № 6 від 23 жовтня 2024 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13495
  6. Підлісний В. В., Машини, обладнання та їх використання при переробці сільськогосподарської продукції / Інструктивно-методичні матеріали до лабораторних занять по розділу Машини та обладнання для переробки продукції рослинництва / для здобувачів першого бакалаврського рівня спеціальності 208 «Агроінженерія» / В. В. Підлісний, О. М. Семенов, Кам’янець-Подільський: 2024. 131 с. (Протокол наук.-метод. ради ЗВО «ПДУ» № 7 від 27 листопада 2024 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13871
  7. Підлісний В. В. Методичні рекомендації: до проходження виробничої практики (для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності G 13 (181) Харчові технології) / В. В. Підлісний, О. М. Семенов, Л. В. Ткач; - Кам’янець-Подільський : ЗВО «ПДУ», 2025. – 43 с. (Протокол наук.-метод. ради ЗВО «ПДУ» № 7 від 27 листопада 2024 року) http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/14111
  8. Підлісний В. В., Інструктивно-методичні матеріали до лабораторно-практичних занять з дисципліни «Підйомно-транспортні машини» змістовий модуль: «Транспортувальні машини та навантажувачі» / для здобувачів першого бакалаврського рівня спеціальності 208 Агроінженерія / В. В. Підлісний, О. М. Семенов, Кам’янець-Подільський:, 2025. 88с. . (Протокол наук.-метод. ради ЗВО «ПДУ» № 10 від 30 жовтня 2025 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/14761
  9. Підлісний В. В., Збірник тестових завдань для модульних контрольних робіт з дисципліни «Підйомно-транспортні машини» для здобувачів першого бакалаврського рівня спеціальності 208 “Агроінженерія” / В. В. Підлісний, Кам’янець-Подільський:, 2025. 50с. (Протокол наук.-метод. ради ЗВО «ПДУ» № 10 від 30 жовтня 2025 року). http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/14811

 

Публікації (SCOPUS, Wos):

  1. Nadykto, V., Horetska, I., Kyurchev, V., Golub, G., Kielbasa, P., Pidlisnyj, V., & Hutsol, T.Design parameters justification of the plough bottom’s landside. Sci Rep15, 43713 (2025). https://doi.org/10.1038/s41598-025-27466-z

https://www.nature.com/articles/s41598-025-27466-z

  1. 2. Малкіна, Віра, Кюрчев, Сергій, Гуцол, Тарас, Верхоланцева, Валентина, Кюрчева, Людмила, Мірошниченко, Микола, Білюк, Микола, Підлісний, Віталій, Гюргюлю, Хатіче та Ковальчик, Збігнєв. "Оптимізація параметрів віброконвеєрної системи для інфрачервоного сушіння сої" Agricultural Engineering, vol.26, no.1, 2022, pp.157-166. https://doi.org/10.2478/agriceng-2022-0013 http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13448
  2. 3. Devin, S. Yermakov, O. Gorbovy, V. Pidlisnyj, and O. Semenov, “RESEARCH ON WORKING BODIES OF HAMMER CRUSHERS EMPLOYING THE FINITE ELEMENT METHOD”, ETR, vol. 3, pp. 65–68, Jan. 2024, https://doi.org/10.17770/etr2023vol3.7197 http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13462

 

Монографії:

  1. Підлісний В.В., Семенов О.М., Федорів В. М. Дослідження фізико-хімічних методів підготовки споживчої тари, матеріалів і продукції до фасування // Наука XXI ст.: виклики та перспективи : колективна монографія в 2 томах / за заг. ред. : В.В. Іванишина. – Кам’янець-Подільський : Подільський державний аграрно-технічний університет, 2021. Т.1. Природничі науки. – С. 20-30. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/9016
  2. Аналіз методів експертизи якості, ідентифікації та виявлення фальсифікації харчових продуктів і сировини: монографія / Приліпко Т.М., Косташ В.Б., Федорів В.М., Семенов О.М., Підлісний В.В. Вінниця : ТВОРИ, 2023. 416 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10988
  3. Сучасні способи використання функціональних інгредієнтів для виробництва харчових продуктів тривалого терміну зберігання: монографія / Приліпко Т.М., Косташ В.Б., Семенов О.М., Підлісний В.В. Вінниця : Нілан-ЛТД, 2023. 340 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/12929

  

Наукові статті

  1. В.М. Федорів, В.В. Підлісний, О.М. Семенов, О.О. Єрменчук Обґрунтування впливу інтенсифікації процесу просіювання на адгезійні властивості сипких матеріалів // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. № 29. Львів : 2022. – С.70-76. DOI: 36477/2522-1221-2022-29. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10776
  2. IMPROVEMENT OF METHODS OF IDENTIFICATION OF MEAT TYPES/ Prylipko T.M., Kostash V.В., Pidlisnyj V.V., Semenov А.М. // Modern engineering and innovative technologies. International Scientific Periodical Journal. - 2023,  1, No. 26, pp.72-77. DOI: 10.30890/2567-5273.2023-26-01-071 http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/11615
  3. Віталій Підлісний, Наталія Слободян, Сергій Слободян Обгрунтування моделі формування проектувальних умінь майбутніх бакалаврів автомобільного транспорту в процесі вивчення спеціальних дисциплін // Вісник Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. – Кременчук: КрНУ, 2023. – Випуск 1(138) – 155-161 с. https://doi.org/10.32782/1995-0519.2023.1.23 http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/12053
  4. Приліпко, Т. М., Косташ, В. Б., Семенов, О. М., & Підлісний, В. В. (2023). Визначення гігроскопічних властивостей та термодинамічний аналіз рибних об’єктів кріоконсервування. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (4), 154-160. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2023.4.19
  5. Приліпко, Т. М., Косташ , В. Б., Підлісний, В. В., Семенов, О. М., & Ткач, Л. В. (2025). ПОДОВЖЕННЯ ПЕРІОДІВ ЗБЕРІГАННЯ ВАРЕНИХ КОВБАС З ДОБАВКОЮ ІСЛАНДСЬКОЇ ЦЕТРАРІЇ. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (3), 348-353. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2025.3.37

 

Патенти

  1. Пат. 148474 U Україна, МПК А01D 25/02. Копач для коренеплодів / Бончик В.С., Дуганець В.І., Девін В.В., Ткачук В.С., Підлісний В.В. (Україна) - № u 2021 01538; Заявлено 24.03.2021; Опубл. 11.08.2021, Бюл. № 32.– 4 с. https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1610265/

http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/9864

  1. Пат. 148478 U Україна, МПК А01В 33/10. Ніж ґрунтообробної машини / Бончик В.С., Дуганець В.І., Девін В.В., Підлісний В.В., Федорів В.М. (Україна) -№ u 2021 01542; Заявлено 24.03.2021; Опубл. 11.08.2021, Бюл. № 32.– 4 с. https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1610318/

http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/9862

  1. Пат. 151956 U Україна, МПК А01D 45/02 (2006.1). Спосіб переробки кукурудзи / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Бончик В.С., (Україна) № u 2022 01213; Заявлено 04.2022; Опубл. 06.10.2022, Бюл. № 40.– 4 с. https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1709595/

http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10569

  1. Пат. 151961 U Україна, МПК В02С 13/28 (2006.1). Молоток дробарки / Бончик В.С., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Оленюк О.А., Кузьмінська І.М. (Україна) № u 2022 01469; Заявлено 06.05.2022; Опубл. 05.10.2022, Бюл. № 40.– 4 с. https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1709638/

http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/10572

  1. Пат. 153987 U Україна, МПК А01D 57/04. Механізм регулювання мотовила жатки / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В.,Федірко П.П., Бончик В.С., (Україна) - № u 2023 00933; Заявлено 08.03.2023; Опубл. 27.09.2023, Бюл. № 39.– 4 с. https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1762541/

http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/12558

  1. Пат. 153988 U Україна, МПК F02М 61/10. Розпилювач форсунки для дизельного двигуна / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В.,Федірко П.П., Бончик В.С., (Україна) - № u 2023 00941; Заявлено 08.03.2023; Опубл. 27.09.2023, Бюл. № 39.– 4 с. https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1762580/

http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/12591

  1. Пат. 154351 U Україна, МПК В60S 9/00. Пристрій для ремонту радіаторів автомобілів / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Федірко П.П., Бончик В.С. (Україна) - № u 2023 00936; Заявлено 08.03.2023; Опубл. 08.11.2023, Бюл. № 45.–4 с. https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1770356/

http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13254

  1. Пат. 157544 U Україна, МПК А01В 43/00. Підкопувальний робочий орган для видалення каміння / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Федірко П.П., Бончик В.С. (Україна) - № u 2024 01662; Заявлено 03.04.2024; Опубл. 30.10.2024, Бюл. № 44.– 4 с. https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1825066/

http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13696

  1. Пат. 157546 U Україна, МПК В23Р 6/00. Спосіб відновлення шийок колінчатого вала / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Федірко П.П., Бончик В.С. (Україна) - № u 2024 01669; Заявлено 03.04.2024; Опубл. 30.10.2024, Бюл. № 44.– 4 с. https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1825084/

http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13698

  1. Пат. 157617 U Україна, МПК F16N 7/14. Пристрій для збору і роздавання робочої рідини / Іванишин В.В., Панцир Ю.І., Дуганець В.І., Підлісний В.В., Федірко П.П., Бончик В.С. (Україна) - № u 2024 01667; Заявлено 03.04.2024; Опубл. 06.11.2024, Бюл. № 45.– 4 с. https://sis.nipo.gov.ua/uk/search/detail/1826109/
http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13848