Косташ Володимир Борисович

Науковий ступінь: кандидат сільськогосподарських наук
Вчене звання: доцент

: (067) 438 01 39
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місце і дата народження:
5 липня 1979 року в с. Пригородок Хотинського району Чернівецької області.


Освіта:
Вища. У 2003 році закінчив Подільську державну аграрно-технічну академію (тепер Заклад вищої освіти «Подільський державний університет») за спеціальністю "Зооінженерія". У 2020 році здобув другу вищу освіту за спеціальністю "Ветеринарна медицина". У 2022 році здобув третю вищу освіту за спеціальністю "Харчові технології".

Кандидатську дисертація на тему: «Господарсько-біологічні особливості тварин різних ліній і генотипів української червоно-рябої молочної породи в умовах Буковини» захистив у 2009 році.

Вчене звання: 

У 2022 році присвоєно вчене звання доцента кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції.


Напрям наукового дослідження:

  • Удосконалення технологічних процесів виробництва м'ясних продуктів"
  • Удосконалення технології переробки молока та оцінка якості і стандартизації молочної сировини і молочних продуктів.
  • Удосконалення технології виробництва, переробки і стандартизації продукції рибництва.
  • Розробка методів визначення біобезпеки продуктів харчування та продовольчої сировини

Викладає навчальні дисципліни:

«Технічне забезпечення зберігання харчової продукції

http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2681

«Машини, автомати та роботехнічні комплекси харчових виробництв»

http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=3216

«Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю харчової продукції»

http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2786

«Технологічне обладнання переробних та харчових виробництв»

http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2294

«Технологія переробки туш тварин» 

http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2405

«Товарознавство, стандартизація»

http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2403

«Теоретичні основи безпеки харчових продуктів» 

http://pdatu.net.ua/course/view.php?id=2325

«Організація харчових виробництв» 


Діяльність:

  • З 2004 по 2007 роки – навчання в аспірантурі Інституту розведення і генетики тварин УААН.
  • З 24. 12. 2007 р. по 01. 09. 2008 р. – науковий співробітник ПДАТУ.
  • З 01. 09. 2008 р. по 01. 09. 2011 р. – асистент кафедри технології переробки і стандартизації продукції тваринництва Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 01. 09. 2011 р. – 08. 05. 2015 р. – в. о. доцента кафедри технології переробки і стандартизації продукції тваринництва Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 08. 05. 2015 р. – 01. 02. 2017 р. – в. о. доцента кафедри технології переробки і стандартизації продукції тваринництва і хімічних дисциплін Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 01. 02. 2017 р. – 01. 09. 2019 р. – асистент кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 01. 09. 2019 р. – 31. 08. 2020 р. – асистент кафедри нормальної та патологічної морфології і фізіології Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 01. 09. 2020 р. – асистент кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З 01. 09. 2023 р. – по теперішній час – доцент кафедри харчових технологій виробництва й стандартизації харчової продукції Закладу вищої освіти «Подільський державний університет».

Наукові статті:

  1. Tеtiana Prylipko, Volodymyr Kostash, Viktor Fedoriv, Svitlana Lishchuk, Volodymyr Tkachuk. Control and Identification of Food Products Under EC Regulations and Standards. International Journal of Agricultural Extension.-Special Issue (02) 2021. p.83-91. DOI: https://journals.esciencepress.net/index.php/IJAE/article/download/3964/1960
  2. Т. М. Приліпко; В. Б. Косташ; В. М. Федорів. Вплив режимів стерилізації на динаміку окислення жиру при виробництві і зберіганні консервів // Вісник Львівського торговельно-економічного університету / [ред. кол.: Пелик Л.В., Мережко Н.В., Донцова І.В. та ін.]. – Львів: Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2022. – Вип. 31. – 126-131с. – (Технічні науки) DOI: 10.36477/2522-1221-2022-31-16 http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/11389
  3. Т. М. Приліпко, В. М. Федорів, В. Б. Косташ. Розробка сучасних методів оцінки якості і безпеки сировини і харчових продуктів згідно зі стандартами і нормативами ЄС. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. Харчові технології.– 2022.– № 1. – С. 113–124. http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/11390
  4. Prylipko T.M., Kostash V.B., Fedoriv V.M. Technological and physicochemical parameters of semi- finished poultry meat depending on the method of manufacture.Технологічні і фізико-хімічні показники напівфабрикатів із мяса птиці залежно від способу виготовлення Modern engineering and innovative technologies - Issue №15, Part 2, -Karlsruhe.- 2021. – с.119-123. http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/11487
  5. Prylipko T.M. PACKAGING FRESH MEAT IN MODIFIED ATMOSPHERE / Prylipko T.M., Fedoriv V.M., KostashV. В.// Modern engineering and innovative technologies. International periodic scientific journal (online). ‒ October 2022. ‒ Issue Nr. 23. Part 1. ‒ Karlsruhe, Germany 2022. - Р. 26-35. http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/11832
  6. IMPROVEMENT OF METHODS OF IDENTIFICATION OF MEAT TYPES / Prylipko T.M., Kostash V.В., Pidlisnyj V.V., Semenov А.М. // Modern engineering and innovative technologies. International Scientific Periodical Journal. - 2023, Vol. 1, No. 26, pp.72-77. http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/11615
  7. Приліпко, Т. М., Косташ, В. Б., Семенов, О. М., & Підлісний, В. В. (2023). Визначення гігроскопічних властивостей та термодинамічний аналіз рибних об’єктів кріоконсервування. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (4), 154-160. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2023.4.19
  8. Tetiana Prylipko, Tetiana Koval, Volodymyr Kostash, Volodymyr Tkachuk, Vita Kostash. The Role of Mechanical Mixing and Biologically Active Additives in Enhancing Cutlet Quality. Qubahan Academic Journal. Volume 4 (2024), Issue 4. P. 69-83. DOI: https://doi.org/10.48161/qaj.v4n4a264 
  9. Приліпко Т. М., Семенов О. М., Косташ В. Б. Оптимізація технології швидкозаморожених борошняних напівфабрикатів. Таврійський науковий вісник. 2024. № 3. С. 128-132. http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/13453
  10. Приліпко Т.М. Т.М. Перспектива використання олії з насіння чіа у складі майонезних соусів / Т.М.Приліпко, В.Б.Косташ, Т.В.Коваль // Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон : Видавничий дім «Гельветика». ‒ 2024. ‒ Вип. 1. ‒ С. 193-197. DOI https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.1.23.

Монографії:

  1. Аліментарне підвищення відтворювальної функції великої рогатої худоби: монографія / Т.М.Приліпко, В.Б.Косташ, Т.В.Коваль – Кам'янець-Подільський: Віт'АДрук, 2022. ‒ 390 с. http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10288
  2. Сучасні способи використання функціональних інгредієнтів для виробництва харчових продуктів тривалого терміну зберігання: монографія / Приліпко Т.М., Косташ В.Б.,       Семенов О.М., Підлісний В.В. Вінниця: Нілан-ЛТД, 2023. 340с. http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/12929
  3. Приліпко Т. М., Коваль Т. В., Косташ В. Б. Фізіолого-біохімічні основи продуктивності тварин: монографія. Вінниця: ТВОРИ, 2023. 668с. http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/11547
  4. Аналіз методів експертизи якості, ідентифікації та виявлення фальсифікації харчових продуктів і сировини: монографія / Приліпко Т.М., Косташ В.Б., Федорів В.М.,              Семенов О.М., Підлісний В.В. Вінниця: ТВОРИ, 2023. 416с http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/10988
  5. Удосконалення складу рецептур і технологічних прийомів виробництва продукції з рибного фаршу: монографія / Приліпко Т.М., Косташ В.Б., Ткач В.П. Кам’янець-Подільський: 2024. 322с.

Навчальні посібники:

  1. Словник-довідник з технології харчових продуктів із сировини тваринного походження            / Т.М. Приліпко, Т.В. Коваль, В.Б. Косташ / – Кам'янець-Подільський: Віта Друк, 2021. – 380 с. http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/8972
  2. Мікробіологія харчових продуктів: навчальний посібник / Т.М.Приліпко, Т.В.Коваль, В.Б.Косташ. ‒ Кам’янець-Подільський: Заклад вищої освіти «Подільський державний університет», 2024. – 412 с. http://188.190.43.194:7980/jspui/handle/123456789/13497

Методичні рекомендації:

  1. Технічне забезпечення зберігання харчової продукції: методичні рекомендації для виконання лабораторних занять (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / В.Б. Косташ, Т.М. Приліпко. – Кам'янець-Подільський, 2025. ‒ 84 с.
  2. Конспект лекцій з дисципліни «Технічне забезпечення зберігання харчової продукції» для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”/ Косташ В.Б. – Кам'янець-Подільський – 2025 – 286 с.
  3. Машини, автомати та роботехнічні комплекси харчових виробництв: методичні рекомендації для виконання лабораторних занять (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / В.Б. Косташ, Т.М. Приліпко – Кам'янець-Подільський, 2025. ‒ 72 с.
  4. Стандартизація,  метрологія, сертифікація та управління якістю харчової продукції:  методичні рекомендації для виконання лабораторних занять (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / В.Б. Косташ,             Т.М. Приліпко – Кам'янець-Подільський, 2025. ‒ 36 с.
  5. Методичні рекомендації для виконання лабораторних занять з дисципліни «Технологічне обладнання переробних та харчових виробництв» Розділ 1. Технологічне обладнання для виробництва борошна, круп та рослинної олії для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181«Харчові технології» / В.Б. Косташ, Т.М. Приліпко Кам’янець-Подільський: ЗВО«ПДУ», 2025. – 68 с.
  6. Методичні рекомендації для виконання лабораторних занять з дисципліни «Технологічне обладнання переробних та харчових виробництв» Розділ 2. Технологічне обладнання для хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів та переробки овочів і фруктів для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» / В.Б. Косташ, Т.М. Приліпко. Кам’янець-Подільський: ЗВО«ПДУ», 2025. – 100 с.
  7. Методичні рекомендації для виконання лабораторних занять з дисципліни «Технологічне обладнання переробних та харчових виробництв» Розділ 3. Технологічне обладнання для переробки м’яса і виробництва ковбасних виробів та виробництва молочної продукції і зберігання харчових продуктів для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» / В.Б. Косташ, Т.М. Приліпко. Кам’янець-Подільський: ЗВО«ПДУ», 2025.– 100 с.
  8. Методичні рекомендації для виконання лабораторних занять з дисципліни «Теоретичні основи безпеки харчових продуктів» розділ «Безпека продуктів харчування. Система управління якістю та безпекою харчових продуктів» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» В.Б. Косташ, Т.М. Приліпко. / Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2025. – 84с.
  9. Методичні рекомендації для виконання лабораторних занять з дисципліни «Теоретичні основи безпеки харчових продуктів» розділ «Експертиза харчової продукції» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» В.Б. Косташ, Т.М. Приліпко. / Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2025. – 84с.
  10. Організація харчових виробництв: методичні рекомендації для виконання лабораторних занять (для здобувачів освітнього ступеню “бакалавр” спеціальності 181 “Харчові технології”) / В.Б. Косташ, Т.М. Приліпко – Кам'янець-Подільський, 2025. ‒ 65 с.

Добровольський Володимир Антонович

Науковий ступінь: магістр ветеринарної медицини
Вчене звання:

: (097) 270 18 69
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місце і дата народження:
30 січня 1964 року в с. Хижники Староконстантинівського району Хмельницької області.


Освіта:
Вища. У 1986 році закінчив Кам'янець-Подільський сільськогосподарський інститут (тепер Подільський державний аграрно-технічний університет) за спеціальністю "Ветеринарія" та здобув кваліфікацію ветеринарного лікаря.  У 2004 році закінчив Подільський державний аграрно-технічний університет і здобув кваліфікацію магістра ветеринарної медицини.


Напрям наукового дослідження:
«Біохімічні, фармакологічні та радіобіологічні механізми регуляції росту, розвитку та загальної резистентності сільськогосподарських тварин і птиці» в розділі «Регуляція інтенсивності еритропоезу у свиноматок в залежності від фізіологічного стану та введення нанопрепаратів».


Викладає навчальні дисципліни:
«Цитологія, гістологія, ембріологія»,  «Анатомія свійських тварин».


Діяльність:

  • вересень 1989 року  асистент кафедри нормальної, патологічної морфології та фізіології;
  • 2003-2019 р.  старший  викладач кафедри фізіології, біохімії і морфології; 
  • З 1.09.19 року по теперішній час асистент кафедри нормальної та патологічної морфології і фізіології ПДАТУ;
  • 2002 р. по 31.08.2020 р.  заступник декана з виховної роботи;
  • З 1.09.2020 р. помічник декана з виховної роботи ФВМТТ.
  • З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет»

Наукові статті:

  1. Світлана Ліщук, Володимир Добровольський Вплив антибіотиків широкого спектру дії на вміст ліпідів в печінці та крові курей. Наука XXI ст.: виклики та перспективи : колективна монографія в 2-х томах за заг. ред.: В.В. Іванишина. Тернопіль  Крок 2021. том 2. Природничі науки.  с 231-232.
  2.  Данчук В.В., Трач В.В., Приступа Т.І., Клюцук М.Р., Добровольський В.В., Савчук Л. Б.,  Данчук О. В..Антибіотики та антибіотикорезистентні властивості мікроорганізмів молока AGRARIAN BULLETIN OF THE BLACK SEA LITTORAL SCIENTIFIC JOURNAL:  ISSUE 99 2021. Ветеринарні науки- с 32-47.
  3.  Є. Пливанюк, Р. Каспров, С. Ліщук, В. Добровольський. Показники крові, хворих на бронхопневмонію телят,за умов інтенсифікації вільнорадикального окиснення. «Аграрний вісник Причорномор’я». 2021. Вип. 101. с. 70-80
  4.   Elchyn Aliiev Anatoliy Paliy Volodymyr Dobrovolsky Revealing changes in the technical parameters of the teat cup liners of milking machines during testing and product ion conditions «Eureka: Physics and Engineering» 2021 Number 6 p. 102-111 http://journal.eu-jr.eu/engineering/article/view/2056/1789
  5.  Ліщук С.  Г., Смоляк В. В., Добровольський В. А. Поширення, діагностика та особливості лікування уролітіазу котів// Science and innovation of modern world. Proceedings of the 3rd International scientific and practical conference. Cognum Publishing House. London, United Kingdom. 2022.Pp. 21-27. URL: https://sci-conf.com.ua/wp-content/uploads/2022/11/SCIENCE-AND-INNOVATION-OF-MODERN-WORLD-24-26.11.22.pdf
  6.  Смоляк В. В., Добровольський В. А. Моніторинг вікових та породних особливостей захворювань  різної  етіології  кішок в умовах  Поділляю III Міжнародна науково-практична конференція “SCIENTIFIC PROGRESS: INNOVATIONS, ACHIEVEMENTS AND PROSPECTS”, 4-6.12.2022 Мюнхен, Німеччина. https://sci-conf.com.ua/wp-content/uploads/2022/12/SCIENTIFIC-PROGRESS-INNOVATIONS-ACHIEVEMENTS-AND-PROSPECTS-4-.12.22.pdf
  1. Добровольський В. НОЗОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ, ПАТОМОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЛІКУВАННЯ ГАСТРОЕНТЕРИТУ СОБАК ЗА РІЗНОЇ ЕТІОЛОГІЇ [Електронний ресурс] / С. Ліщук, В. Добровольський, В. Смоляк // Аграрний вісник Причорномор'я. – 2023. – № 106. – Режим доступу: https://doi.org/10.37000/abbsl.2023.106.08
  2. Добровольський В.А. АНАЛІЗ ДИНАМІКИ ТА ВСТАНОВЛЕННЯ ТЕНДЕНЦІЙ ЩОДО ЧАСТОТИ ЗАХВОРЮВАНЬ ЗА ПАТОЛОГІЇ РІЗНИХ СИСТЕМ ОРГАНІВ У СОБАК [Електронний ресурс] / С. Г. Ліщук, В. А. Добровольський, В. В. Смоляк // Podilian Bulletin Agriculture Engineering Economics. – 2023. – № 38. – С. 179–184. – Режим доступу: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2023-1.27
  3. Ліщук С. Г., Ковальова О. М., Добровольський В. А. Зміни показників крові та окремі патогістологічні аспекти хвороби при бабезіози м'ясоїдних // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. Кам'янець-Подільський: Електронний науковий журнал, 2024. Вип. 2 (43). С. 224–229.

     DOI:// https://doi.org/10.37406/2706-9052-2024-2.32

 https://journals.pdu.khmelnitskiy.ua/index.php/podilian_bulletin/article/view/389

  1. Lishchuk S. G., Kovalova O. M., Dobrovolsky V. A. Study of pathology morphological changes in babesios of carnivores // Актуальні питання ветеринарної медицини: реалії та перспективи: зб. тез доповідей Міжнар. наук.-практ. конф. наук., викл. та асп. (22 травня 2024 р., Харків) / Держ. біотехнологічний ун-т. – Харків, 2024. – С. 32–34.

https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/54433

Методична робота:

  1. Методичні рекомендації до лабораторно-практичних занять з дисципліни: «Цитологія, гістологія, ембріологія» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня освіти спеціальності  211 «Ветеринарна медицина» В.А. Добровольський,  С.Г  Ліщук, Кам’янець – Подільський: ПДАТУ, 2021.- 58 с.
  2. Методичні рекомендацій до самостійної роботи з дисципліни: «Ветеринарна радіобіологія» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освіти спеціальності 211 «Ветеринарна медицина»/ Світлана ЛІЩУК, Володимир Добровольський м. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2022р. 46 с.
  3. Методичні рекомендації до лабораторних занять з дисципліни: "Цитологія, гістологія, ембріологія" для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівнів освіти спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» В.А. ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ ,О.М. КОВАЛЬОВА м.  Кам’янець – Подільський, 2024р.
  4. Конспект лекцій з дисципліни «Цитологія, гістологія, ембріологія» для здобувачів вищої освіти  другого (магістерського) спеціальності Н6 (211 )«Ветеринарна медицина, ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ В.В., КОВАЛЬОВА О.М. м. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2025р. 185 м. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2022р. 46 с. с.
  5. ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ В.В., КОВАЛЬОВА О.М., «Атлас з цитології, ембріології та загальної гістології» з дисципліни  «Цитологія, гістологія, ембріологія» для здобувачів вищої освіти  другого (магістерського) рівня спеціальності  Н6 (211) «Ветеринарна медицина» ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ В.В., КОВАЛЬОВА О.М. м. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2025р. 68 с.

 

 

Савчук Любов Броніславівна

Науковий ступінь: кандидатка сільськогосподарських наук
Вчене звання: доцентка

: (03849) 94025
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Народилася: 26 вересня 1979 року в с. Довжок Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.

Освіта: вища. У 2002 році закінчила Подільську державну аграрно-технічну академію (тепер Заклад вищої освіти «Подільський державний університет») за спеціальністю "Ветеринарна медицина" та здобула кваліфікацію лікаря ветеринарної медицини.

Кандидатську дисертацію на тему: «Ліпідний і жирно – кислотний склад та перекисні процеси у тканинах ембріонів у гусенят за різного вмісту ліпідів і вітаміну Е в раціоні гусок» захистила у 2006 році. В 2012 році присвоєно вчене звання доцента.

Діяльність:

  • З 22.01.07 по 31.08.2007 рік асистент кафедри біохімії, фармакології і радіобіології Подільського державного аграрно-технічного університету;
  • З 1.09.2007 по 8.02.2008 рік асистент кафедри морфології, фізіології та патології Подільського державного аграрно-технічного університету;
  • З 9.02.2008 по 22.01.2009 рік в. о. доцента кафедри морфології, фізіології та патології Подільського державного аграрно-технічного університету;
  • З 23.01.2009 по 31.01.2011 рік доцент кафедри морфології, фізіології та патології;
  • З 1.02.2011 по 30.08.2016 доцент кафедри фізіології, біохімії і морфології;
  • З09.2016 по 6.10.2016 доцент кафедри нормальної та патологічної морфології і фізіології;
  • З 7.10.2016 по теперішній час завідувач кафедри нормальної та патологічної морфології і фізіології Закладу вищої освіти «Подільський державний університету».

 

Напрям наукового дослідження: «Морфофункціональні особливості росту, розвитку та резистентності тварин і птиці за різних екологічних факторів».

Громадська діяльність: Профорг факультету ветеринарної медицини та технологій у тваринництві первинної профспілкової організації співробітників та студентів ЗВО «ПДУ», заступниця голови Молодіжної комісії профспілки працівників АПК Хмельницької області, членкиня ГО «Український жіночий Конгрес», членкиня ГО «Інститут громадянської освіти та праці ICEL».

Викладає навчальні дисципліни: «Анатомія свійських тварин», «Анатомічні особливості свійських тварин», «Морфологія сільськогосподарських тварин», «Порівняльна морфологія, спеціальна патоморфологія і судова ветеринарна медицина».

Наукові статті:

  1. Nadia M. Bogatko, Tetiana M. Prilipko, Inna V. Zabarna, Lubov B. Savchuk, Svetlana А. Tkachuk. Some indices' determination of rew and pasteurized cow milk by Ukrainian manufacturers using unique express methods. Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 2019, vol. 9, no. 1.
  2. Gutyj B.V., Ostapyuk A.Y., Savchuk L.B. Cadmium burden impact on morphological and biochemical blood indicators of poultry. Ukrainian Journal of Ecology, 2019, 9 (1) р.р. 235-239.
  3. Hachak Y., Slyvka N., Gutyj B., Savchuk Effect of the cryopowder Beet on quality indicators of new curd desserts. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies ISSN 1729-3774. VOL 1, NO 11 (97) (2019) р.52-59.
  4. Yuriy Hachak, Natalya Slyvka, Bogdan Gutyj, Jaroslava Vavrysevych, Alexander Sobolеv, Inna Bushueva, Tatyana Samura, Liubov Savchuk, Alina Pikhtirova INVESTIGATION OF THE INFLUENCE OF CRYOPOWDERS “BROCCOLI” AND “LAMINARIA” ON QUALITY PARAMETERS OF CHEESE MASSES OF DIFFERENT FAT. Food Science and Technology «EUREKA: Life Sciences» Number 1, 2019. p. 28-35. DOI: 10.21303/2504-5695.2019.00839.
  5. O.O. Borshch, B.V. Gutyj, O.V. Borshch1, O.I. Sobolev, S.V. Chernyuk, O.P. Rudenko, B.M. Kalyn, N.A. Lytvyn, L.B. Savchuk, L.P. Kit, T.B. Nahirniak, S.I. Kropyvka, T.O. Pundyak Environmental pollution caused by the manure storage. Ukrainian Journal of Ecology, 2020, 10(3), 110-114, doi:10.15421/2020_142.
  6. O.A. Bigdan, V.V. Parchenko, B.P. Kyrychko, T.V. Zvenigorodska, B.V. Gutyj, A.V. Gunchak, L.G. Slivinska, L.B. Savchuk, N.V. Nazaruk, L.P. Kit, O.O. Dashkovskyy, Z.A. Guta. Test of antimicrobial activity of morpholine 2-(5-(3-flyorophenyi) -4-amino-1,2,4-triazol-3-ilthio) acetate (BKP-115) by experimental model of pancreatitis in rats. Ukrainian Journal of Ecology, 2020, 10(3), 201-207, doi:10.15421/2020_155.
  7. Лясота В. П., Богатко Н. М., Букалов Н. В.,Богатко Л.М., Ткачук С. А., Прилипко Т. М., Савчук Л. Б. Порівняльна оцінка оптимальних показників якості яловичиниNOR, PSE И DFD. Наукові доповіді НУБіП України. 2020. № 6 (88).
  8. Ткачук С. А., Мягка К. С., Лясота В. П, Савчук Л. Б. Якість меду натурального після обробки бджолиних сімей неоміцином (AOZ). Наукові доповіді НУБіП України. 2020. № 6 (88).
  9. Tkachev A.V., Tkacheva O.L., Gutyj B.V., Zhurenko O.V., Savchuk L.B., Yevtukh L.H., Shnaider V.L., Farionik T.V., Boyko A.O., Dutka V.R. Specific and nonspecific resistance of the organism and sperm indicators of breeding stallions in Ukraine to the influence of feed mycotoxins. Ukrainian Journal of Ecology. – 2021. - №11(4). – Р.64-69.
  10. Tkachuk S.A., Yatsenko I.V., Tkachyk L.V., Savchuk L.B. Meat quality under use of natural feed additives in young pig feeding. Ukrainian Journal of Veterinary Sciences. - 2021. - Vol. 12, № 2. - Р. 15-25.
  11. Данчук В., Трач В., Приступа Т., Клюцук М., Добровольський В., Савчук Л., Левченко А., Данчук О. Антибіотики та антибіотикорезистентні властивості мікроорганізмів молока. Аграрний вісник Причорномор’я. – 2021. – Вип. 99. С. 32-47.
  12. S. A. TKACHUK, L. B. SAVCHUK, O. S. PASNICHENKO APPROXIMATION OF GROWTH INDICATORS AND ANALYSIS OF INDIVIDUAL GROWTH CURVES BY LINEAR DIMENSIONS OF TUBULAR BONES IN CHICKENS OF MEAT PRODUCTION DIRECTION DURING POSTNATAL PERIOD OF ONTOGENESIS "Українському часописі ветеринарних наук" №12 (4), 2021.
  13. K.S. Myagka, S.A. Tkachuk , I.V. Yatsenko, K.O. Rodionova, M.V. Kostiuk, N.V. Liniychuk, V.P. Lyasota, V.M. Zhylina, I.L. Tsivirko, L.B. Savchuk Validation of the quantitative determination method of spectinomycin in muscle samples by the immunoenzyme analysis method. Ukrainian Journal of Ecology, 2021, №11 (7), с. 33-38, doi: 10.15421/2021_239
  14. Яценко І. В., Ткачук С. А., Пасніченко О. С., Савчук Л. Б., Дереча Л. М. Інформативність мікроскопічних структур діафіза кісток плесна самок великої рогатої худоби для судово-ветеринарного визначення їхнього віку. Вісник ПДАА. 2022. № 4. с. 186–197. https://doi.org/10.31210/visnyk2022.04.23
  15. Maria Masyuk, Kostiantyn Smolianinov, Yuriy Salyha, Dara Mudrak, Natalia Broda, Oleh Vishchur, Liubov Savchuk The changes of fatty acid profile of some tissues of female carp after feeding of vitamin and mineral supplement. AACL Bioflux, 2023, Volume 16, Issue 2. р. 818-824 http://www.bioflux.com.ro/docs/2023.818-824.pdf
  16. Mykhailo Mocherniuk, Mykola Kukhtyn, Yulia Horiuk, Liubov Savchuk, Volodymyr Mizyk Identification of the Bioaerosol Microbiota in Veterinary Clinics as the Key to Preventing Nosocomial Infection Scientific Horizons, 2022, 25(11), 31-40. DOI: 10.48077/scihor.25(11).2022.31-40
  17. MushynskyiА. B., Suprovych, T. M., Prosyanyi, S. B., Savchuk, L. B., & Betlinska, T. V. (2024). Case of vector-borne coinfection in a dog. Ukrainian Journal of Veterinary and Agricultural Sciences7(2), 67-71. https://doi.org/10.32718/ujvas7-2.10
  18. Мушинський, А. Б., Карчевська, Т. М., Керничний, С. П., Савчук, Л. Б., & Бетлінська, Т. В. (2024). Паразитарні захворювання собак в умовах міської популяції. Scientific Progress & Innovations27(3), 100–104. https://doi.org/10.31210/spi2024.27.03.16
  19. Samilyk, M., Nahornyi, Y., Tkachuk, S., Ryzhkova, T., Gurskyi, P., Savchuk, L., Petrenko, A., & Hrinchenko, D. (2024). Improving the technology of gluten-free bread with quinoa flour. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5(11 (131), 43–50. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2024.313159
  20.  Samilyk, M., Tkachuk, M., Paska, M., Ryzhkova, T., Tkachuk, S., Petrenko, A., Hrinchenko, D., Gurskyi, P., Savchuk, L., & Yarmosh, T. (2024). Substantiating the feasibility of processing the secondary product obtained after osmotic dehydration of dried apricots. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies4(11 (130), 36–42.  https://doi.org/10.15587/1729-4061.2024.309658

  21.  Yurii Zabytivskyi, Myroslava Koryliak, Olena Bernakevych, Oleh Vishchur,  Iryna Solovodzinska, Mariia Symon, Viktoriia Momut, Liubov Savchuk The effect of Sviteco PWC probiotic product on growth, physiological and biochemical status and non-specific resistance of sturgeon fish juveniles AACL Bioflux, 2025, Volume 18, Issue 1. с. 466-476

 Методична робота:

  1. Савчук Л.Б. Методичні вказівки для самостійної роботи з дисципліни: «Порівняльна морфологія, спеціальна патоморфологія і судова ветеринарна медицина» для здобувачів вищої освіти (другого (магістерського) рівнів освіти спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» м.  Кам’янець – Подільський, 2019 р. 58 с.
  2. Савчук Л.Б. Методичні рекомендації для самостійної роботи здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти з дисципліни «Анатомія свійських тварин» спеціальності 211 Ветеринарна медицина м. Кам’янець – Подільський, 2020 р. 84 с.
  3. Савчук Л.Б. Методичні рекомендації для лабораторно-практичних занять та самостійної роботи з розділу «Дерматологія» з дисципліни «Анатомія свійських тварин» для здобувачів першого бакалаврського рівня вищої освіти на базі ОКР молодший спеціаліст спеціальності 211 «Ветеринарна медицина». Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2020. 28 с.
  4. Савчук Л.Б. Робочий зошит для лабораторно-практичних занять з дисципліни «Анатомія та фізіологія службових собак» для здобувачів першого бакалаврського рівня вищої освіти на базі ОКР молодший спеціаліст за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», спеціалізація Кінологія. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2020. 60 с.
  5. Савчук Л.Б. Методичні рекомендації для лабораторно-практичних занять з дисципліни «Анатомія та фізіологія службових собак» для здобувачів першого бакалаврського рівня вищої освіти на базі ОКР молодший спеціаліст за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», спеціалізація Кінологія. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2020. 54 с.
  6. Савчук Л.Б. Методичні рекомендації для лабораторно-практичних занять з розділу: «Особливості будови тіла свійської птиці» з дисципліни «Анатомія свійських тварин» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти на базі ОКР молодший спеціаліст спеціальності 211 «Ветеринарна медицина». Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2020. 60 с.
  7. Савчук Л.Б. Електронний навчальний курс з дисципліни «Анатомічні особливості свійських тварин» на освітній платформі Moodle для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 211 «Ветеринарна медицина». Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2021.
  8. Савчук Л.Б. Електронний навчальний курс з дисципліни «Морфологія сільськогосподарських тварин» на освітній платформі Moodle для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 211 «Ветеринарна медицина». Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2021.
  9. Методичні рекомендації для лабораторно-практичних занять з дисципліни «Анатомічні особливості свійських тварин» для здобувачів другого магістерського рівня вищої освіти на базі повної загальної середньої освіти спеціальності 211 «Ветеринарна медицина». Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2021. 60 с.
  10. Савчук Л.Б. Методичні рекомендації для самостійної роботи з дисципліни «Анатомія та фізіологія службових собак» для здобувачів першого бакалаврського рівня вищої освіти на базі ОКР молодший спеціаліст за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», спеціалізація Кінологія. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2021. 54 с.
  11. Савчук Л.Б. Електронний навчальний курс з дисципліни «Порівняльна морфологія, спеціальна патоморфологія і судова ветеринарна медицина» на освітній платформі Moodle для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 211 «Ветеринарна медицина». Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2022.
  12. Савчук Л.Б. Робочий зошит для проведення лабораторно-практичних занять з дисципліни «Анатомія свійських тварин» із розділу «Міологія та дерматологія» для здобувачів вищої освіти 1 курсу за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина» ОС Магістр. м. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2022 р. 64 с.
  13. Савчук Л.Б. Робочий зошит до проведення лабораторно-практичних занять з дисципліни «Морфологія сільськогосподарських тварин» для здобувачів вищої освіти 1 курсу навчання за ОС «Бакалавр» спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» денної та заочної форми навчання. м. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2022 р. 60 с.
  14. Конспект лекцій з дисципліни «Основи анатомії, фізіології та патології тварин» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 163 «Біомедична інженерія» / Любов САВЧУК. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2023. 214 с.
  15. Електронний навчальний курс з дисципліни «Клінічна патофізіологія» на освітній платформі Moodle для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 211 «Ветеринарна медицина». Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2023.
  16. Савчук Л.Б., Ліщук С.Г. Видова топографічна анатомія і спланхнологія сільськогосподарськи тварин: навчальний посібник [навч. посіб. для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина»], Кам’янець-Подільський : Видавець Натан і партнери, 2024. 111 с.
  17. Савчук Л.Б. Методичні рекомендації для проведення практичних занять з дисципліни: «Основи анатомії, фізіології та патології тварин» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 163 «Біомедична інженерія». Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2024. 92 с.
  18. «Атлас з опорно-рухової системи» з дисципліни: «Анатомія свійських тварин» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності  211  «Ветеринарна медицина» / Іван ЯЦЕНКО, Любов САВЧУК. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2024. 156 с.

  19.  Вісцеральні системи свійських тварин: навчальний посібник [навч. посіб. для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю Н6 (211)  «Ветеринарна медицина»] / І.В. Яценко, Л.Б. Савчук,  Кам’янець-Подільський: Видавець Натан і партнери, 2025. 192 с.

 

Пливанюк Євген В'ячеславович

Науковий ступінь:
Вчене звання:

: (067) 399 62 07
: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: 0000-0002-2944-2019

Місце і дата народження:
20 липня 1979 року в м. Кам'янець-Подільський Хмельницької області.


Освіта:
Вища. У 2001 році закінчив Подільську державну аграрно-технічну академію  (тепер ПДАТУ) за спеціальністю лікар ветеринарної медицини.


Напрям наукового дослідження:
«Інтенсивність обміну речовин у тварин під впливом прооксидантів»


Викладає навчальні дисципліни:
Анатомія свійських тварин. Порівняльна морфологія, спеціальна патоморфологія і судова ветеринарна медицина. Фізіологія тварин. Патологічна фізіологія. Морфологія, фізіологія тварин і радіобіологія.


Діяльність:

  • 2004 – 2007 рік - аспірант кафедри нормальної і патологічної морфології та фізіології;
  • 2007 - 2017 рік -  асистент кафедри морфології, фізіології та патології;
  • з 01.09.2016 року по теперішній час асистент кафедри нормальної та патологічної морфології і фізіології ПДАТУ.
  • З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет»

Наукові статті:

  1. Активність пероксидного окиснення ліпідів у кролів під впливом пероксиду гідрогену./ Пливанюк Євген, Клюцук Марина,  Приступа Тетяна. Аграрна наука та освіта в умовах євроінтеграції: збірник наукових праць міжнародної науково-практичної конференції Ч. 2. (20 - 22 березня 2018 року, м. Кам'янець-Подільський). Тернопіль: Крок, 2018. – С. 71-73

  2.  

    Клюцук М.Р., Приступа Т.І., Пливанюк Є.В. Вплив цитратів біогенних металів Цинку, Феруму, Германію та міцелярної форми А-токоферолу на вміст основ Шиффа в еритроцитах крові свиней. Фізіологічний журнал, 2019, Т. 65, № 3 (додаток). С. 189-190.
  3. Клюцук М.Р., Савчук Л.Б., Пливанюк Є.В. Вплив вітаміну Е на інтенсивність перекисного окиснення ліпідів в організмі поросят. Аграрна наука та освіта в умовах євроінтеграції: збірник наукових праць міжнародної науково-практичної конференції. (20-21 березня 2019 р.). Кам’янець – Подільський ПДАТУ, 2019. С. 322-323.
  4. Ліщук Світлана, Добровольський Володимир. Вплив антибіотиків широкого спектру дії на вміст ліпідів в печінці та крові курей [Текст] / Світлана Ліщук, Володимир Добровольський // Наука XXI ст.: виклики та перспективи : колективна монографія в 2-х томах / за заг. ред. : В.В. Іванишина. – Тернопіль : Крок, 2021. Т.2. Природничі науки. С. 241-249.
  5. Пливанюк Євген, Каспров Роман. Лікування бронхопневмонії у телят [Текст] / Євген Пливанюк, Роман Каспров // Наука XXI ст.: виклики та перспективи: колективна монографія в 2-х томах / за заг. ред.: В.В. Іванишина. Тернопіль: Крок, 2021. -Том 2. Природничі науки.  С. 240-251.
  6. Каспров Р.В., Пливанюк Є.В. Застосування препарату Ветокс-1000 при лікуванні бронхопневмонії у телят [Текст] /  Р.В. Каспров,  Є.В. Пливанюк // Подільський вісник : сільське господарство, техніка, економіка. 2021. Вип. 34.  С. 26-32.
  7. Ліщук С., Добровольський В., Каспров Р., Пливанюк Є. Патогістологічні зміни у нирках птиці за антибіотикотерапії [Текст] / С. Ліщук, В. Добровольський, Р. Каспров, Є. Пливанюк // Аграрний вісник Причорномор’я. 2021. Вип. 101.  С. 55-63.
  8. Пливанюк Є., Каспров Р., Ліщук С., Добровольський В. Показники крові, хворих на бронхопневмонію телят, за умов інтенсифікації вільнорадикального окиснення [Текст] / Є. Пливанюк, Р. Каспров, С. Ліщук, В. Добровольський // Аграрний вісник Причорномор’я. 2021. Вип. 101.- С. 70-80.Методична робота:

     

  1. Методичні рекомендації до лабораторно-практичних занять для здобувачів четвертого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» / В.А. Чепурна, Є.В. Пливанюк. Кам'янець-Подільський: ПДАТУ, 2018. – 36 с.
  2. Методичні вказівки для оформлення протоколу патологоанатомічного розтину з навчальної дисципліни «Патологічна анатомія та розтин» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти студентів 4 та 3 СТН курсів спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» / В.А. Чепурна, Є.В. Пливанюк. Кам'янець-Подільський: ПДАТУ, 2018. – 24 с.

 

Ліщук Світлана Георгіївна

Науковий ступінь: кандидатка сільськогосподарських наук
Вчене звання: доцентка

: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місце і дата народження:
2 травня 1981 року в м. Кам'янець-Подільський, Хмельницької області.

 

Освіта:
Повна вища. У 2005 році закінчила Подільський державний аграрно-технічний університет за спеціальністю 211 "Ветеринарна медицина" та здобула кваліфікацію магістра ветеринарної медицини.

 

Кандидатську дисертацію на тему: «Селекційно-генетичні та біологічні особливості українських чорно-рябої та червоно-рябої молочних порід в умовах Поділля» захистила у 2015 році.

 

Напрям наукового дослідження:

  • «Морфофункціональні особливості росту, розвитку та резистентності тварин і птиці за різних екологічних факторів»
  • «Резистентність та радіочутливість різних видів тварин і птиці та кінцевий радіобіологічний ефект на клітинному рівні»

 

Викладає навчальні дисципліни:

Патологічна фізіологія, Сільськогосподарська радіобіологія, Зоологія, Ветеринарна радіобіологія, Клінічна патофізіологія, Клінічна ветеринарна патологія, Зоопсихологія і порівняльна психологія з основами анімалогії.

 

Діяльність:

  • 2005 рік – обрана звітно-виборною профспілковою конференцією студентів ПДАТУ на посаду голови профкому студентів Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • 2008-2009 роки – працювала науковим співробітником Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • 2009-2012 роки – навчання у аспірантуру Інституту розведення та генетики тварин Національної Академії аграрних наук України.
  • З квітня 2016 року по вересень 2018 року– асистент кафедри фізіології, біохімії і морфології Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З вересня 2018 року по теперішній час – асистент кафедри нормальної та патологічної морфології і фізіології Подільського державного аграрно-технічного університету.
  • З березня 2019 року – обрана звітно-виборною профспілковою конференцією на посаду голови первинної профспілкової організації співробітників та студентів Подільського державного аграрно-технічного університету на громадських засадах.
  • З 24 листопада 2021р. Подільський державний аграрно-технічний університет перейменовано в Заклад вищої освіти «Подільський державний університет»

  

Громадська діяльність: 

Голова первинної профспілкової організації співробітників та студентів ЗВО «ПДУ», Голова Молодіжної комісії профспілки працівників АПК Хмельницької області, Голова Молодіжної ради та Голова Жіночого комітету Федерації профспілок Хмельницької області.

  • Членкиня Ради Федерації профспілок України.
  • Членкиня та регіональна представниця ГО « Інститут громадянської освіти та праці ICEL».
  • Членкиня та регіональна представниця ГО «Український жіночий Конгрес».
  • Членкиня Всеукраїнської громадської організації «Українське товариство генетиків і селекционерів ім.М.І.Вавилова»
  • Членкиня Української асоціації лікарів ветеринарної медицини дрібних тварин (BSAVA)
  • Active CVE Individual Member Centre for Veteriinary Education at The University of Sydney.

Нагороди:

  • «Краща жінка-лідерка - голова первинної профспілкової організації ВНЗ» із занесенням на Дошку пошани Федерації профспілок Хмельницької області (2011 р).
  • «Кращий голова первинної профспілкової організації» із занесенням на Дашку пошани ФПО (2016 р).
  • «Кращий молодий профспілковий лідер» із занесенням на Дашку пошани ФПО (2018 р).
  • Отримала нагрудний знак Федерації професійних спілок України «Профспілкова звитяга» (2014 р.)
  • Отримала нагрудний знак Федерації професійних спілок України «Профспілкова відзнака» (2021 р.)

Підвищення кваліфікації та стажування:

  • Міжнародне стажування «Формування компетентності та розвиток професійно-педагогічної майстерності викладача закладу фахової передвищої та вищої освіти» у Вищій Школі Агробізнесу Польша (м.Ломжа) (Wyższa Skoła Agrobiznesu w Łomzy, Polska), (2021).
  • Міжнародний семінар-тренінг з підвищення кваліфікації "Формування системи цінностей та навичок нового лідера освітнього простору VUCA-світу" за підтримки Фонду "Солідарності через кордони" Данської профспілки 3F - Gør dig stærkere (2021).
  • Навчання та стажування з основ медіації у International Academy of lifelong learing (м.Київ) за підтримки International Labour Organazaton, (2022)
  • Підвищення кваліфікації в Інституті післядипломного навчання Білоцерківського НАУ за програмою: «Методологія викладання дисципліни «Ветеринарна радіобіологія» та «Патологічна фізіологія» для здобувачів закладів вищої освіти». м. Біла Церква, (2024)
  • Підвищення кваліфікації Free Learnining From the Open University «Living psychology: animal minds»

  

Отримала сертифікат The Common European Framework of Reference  for languages (CEFR) scale level  B2, який підтверджує високий рівень володіння англійською мовою, у 2021 році.

 

Основні наукові статті:

  1. Ліщук С.Г., Добровольський В.В. Вплив антибіотиків широкого спектру дії на вміст ліпідів в печінці та крові курей. Наука XXI ст.: виклики та перспективи : колективна монографія в 2-х томах за заг. ред. : В.В. Іванишина. – Тернопіль: Крок, Осадца Ю.В., 2021. Т.2. Природничі науки. – С.241-249
  2. Ліщук С.Г., Каспров Р.В., Пливанюк Є.В.,Добровольський В.А. Лікування телят хворих на бронхопневмонію. «Сучасні методи діагностики, лікування та профілактики у ветеринарній медицині». 2021 р. С.66-67
  3. Каспров Р.В., Ліщук С.Г., Пливанюк Є.В.,Добровольський В.А. Вплив антибіотиків на розвиток жирової дистрофії печінки у курей. «Сучасні методи діагностики, лікування та профілактики у ветеринарній медицині». 2021 р. С.110
  4. Lishchuk Svitlana. Сomparative evaluations of body structure and exterior index of bulls different dairy breeds. Міжнародний науковий журнал «Подільський вісник : сільське господарство, техніка, економіка» – м.Кам’янець-Подільський, 2021. Вип. 34. С. 33-38 (DOI: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2021-1-4)
  5. Tеtiana M. Prylipko, Volodymyr B. B. Kostash, Victor M. M. Fedoriv, Svitlana H. H. Lishchuk, Volodymyr P. P. Tkachuk. Control and Identification of Food Products Under EC Regulations and Standards. Іnternational Journal of Agricultural Extension, 2021.Тom-2. p.83-91 (DOI: 33687/ijae.009.00.3964)
  6. С. Ліщук, В. Добровольський, Р. Каспров, Є. Пливанюк. Патогістологічні зміни у нирках птиці за антибіотикотерапії. «Аграрний вісник Причорномор’я». 2021. Вип. 101. С. 55-63 (DOI: 10.37000/abbsl.2021.100.11)
  7. Є. Пливанюк, Р. Каспров, С. Ліщук, В. Добровольський. Показники крові, хворих на бронхопневмонію телят, за умов інтенсифікації вільнорадикального окиснення. «Аграрний вісник Причорномор’я». 2021. Вип. 101. С. 70-80 (DOI: 10.37000/abbsl.2021.100.13)
  8. Svitlana Lishchuk. Influence of 232Th   and   ⁹⁰Sr  radionuclides on the state of natural animals resistance in radioactively contaminated territories of Ukraine./ ZESZYTY NAUKOWE WSA w Łomży Wydawnictwo Wyższej Szkoły Agrobiznesu w Łomży Seria: Zeszyty Naukowe Nr 87, 2022, Pp.37-46.
  9. Ліщук, С., Добровольський, В., & Смоляк, В. (2023). Нозологічні аспекти, патоморфологічні зміни та особливості лікування гастроентериту собак за різної етіології. Аграрний вісник Причорномор’я, (106), 2023, с.70-82 DOI: https://doi.org/10.37000/abbsl.2023.106.08
  10. Lishchuk S.G., Dobrovolsky V.A., Smoljak V.V. Analysis of the dynamics and establishment of trends regarding the frequency of disease due to pathology of various dogs organ systems./ Електронний науковий журнал «Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка» с. 179-184, 2023
  11. Ліщук С.Г. Морфолого-гістологічна діагностика новоутворень молочної залози у кішок . С. Г. Ліщук, О.М.Ковальова, В. А. Добровольський. Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка – 2023. – № 40. – С. 113–117. – Режим доступу: DOI: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2023-3.17 (https://journals.pdu.khmelnitskiy.ua/index.php/podilian_bulletin/article/view/289)
  12. Oxidative modification of proteins and antioxidant status in blood of the rats with experimental acute generalized peritonitis against the background of streptozotocin-induced diabetes [Electronic resource]. V. Verveha, B. M., Gutyj, B. V., Lishchuk, S. H., Holubiev, M. I., & Mylostyvyi. Regulatory Mechanisms in Biosystems. – 2023. – Vol. 14, no. 2. – P. 260–265. – Mode of access: https://doi.org/10.15421/022338 Квартиль журналу Q4 (https://medicine.dp.ua/index.php/med/article/view/885)
  13. Ліщук С. Нозологічні аспекти, патоморфологічні зміни та особливості лікування гастроентериту собак за різної етіології. С. Ліщук, В. Добровольський, В. Смоляк. Аграрний вісник Причорномор'я. – 2023. – № 106. https://doi.org/10.37000/abbsl.2023.106.08 (https://abbsl.osau.edu.ua/index.php/visnuk/article/view/355)
  14. Савчук, Л. Б., Ліщук, С. Г. Морфологічні та господарсько-біологічні дослідження робочих особин медоносних бджіл Подільського регіону. Науково-виробничий журнал "Бджільництво України", (11), 90-95. https://doi.org/10.46913/beekeepingjournal.2023.11.13 (https://journalbeekeeping.com.ua/index.php/1_4/article/view/195)
  15. Ліщук С. Г., Ковальова О. М., Добровольський В. А. (2023). Морфолого-гістологічна діагностика новоутворень молочної залози в кішок. Науково-виробничий журнал "Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка", Випуск 3 (40) Ветеринарні науки, 113-117. DOI: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2023-3.17
  16. Ліщук, С. Г., Савчук, Л. Б., Ковальова, О. М., & Добровольський, В. А. (2024). Сучасні аспекти підготовки спеціалістів ветеринарної медицини в розрізі інноваційних підходів системи педагогічної освіти.Професійно-прикладні дидактики, [Кам’янець-Подільський], (1), 19–23. https://doi.org/10.37406/2521-6449/2024-1-3
  17. Ліщук, С. Г., Ковальова, О. М., Добровольський, В. А. (2024). Зміни показників крові та окремі патогістологічні аспекти печінки при бабезіозі м’ясоїдних. Електронний науковий журнал «Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка», Випуск 2 (43) Ветеринарні науки [Кам’янець-Подільський], 224–229. DOI: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2024-2.32
  18. ЛІЩУК, С. Г. Морфометричні показники окремих екстер’єрних ознак бджолиних маток різних порід виду Аpis mellifera l. Науково-виробничий журнал "Бджільництво України", вип. 12, Липень 2024, с. 61-65, doi:10.46913/beekeepingjournal.2024.12.07.
  19. Ліщук, С. Г., і Л. Б. Савчук. «Радіаційний моніторинг та порівняльний аналіз морфоімунологічних показників крові у корів за тривалої дії малих доз радіонуклідів». Scientific Progress & Innovations, вип. 27, вип. 2, Червень 2024, с. 78-83, doi:10.31210/spi2024.27.02.13.

 

Посібники:

Савчук Л.Б., Ліщук С.Г. Видова топографічна анатомія і спланхнологія сільськогосподарських тварин : навчальний посібник [навч. посіб. для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина»] Кам’янець-Подільський : Видавець Натан і партнери, 2024. 111 с. http://188.190.33.55:7980/jspui/handle/123456789/13061

 Гапоненко Дмитро, Ковальчук Володимир, Копиш Віталій, Ліщук Світлана. Звіт-аналіз: «Всеукраїнське опитування працюючих студентів щодо деяких аспектів трудових відносин» : навчальний посібник [звіт-аналіз та дослідження, проведене ГО «Інститут громадянської освіти та праці» (ГО «ІГОП») на замовлення Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.]  м.Київ: Видавець Friedrich-Ebert-Stiftung Representation in Ukraine, 2022. 31 с.

 

Основний методичний доробок:

  1. Методичні рекомендації до проведення лабораторно-практичних занять з дисципліни: з дисципліни: «Клінічна патофізіологія»для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальність 211- «Ветеринарна медицина» О.А.Цвігун, С.Г.Ліщук, Кам’янець – Подільський: ПДАТУ, 2021.- 60 с.
  2. Методичні рекомендації до проведення лабораторно-практичних занять з дисципліни: «Біологія собак» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальність 204 «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва (ОПП «Кінологія»)» С.Г.Ліщук, Р.В.Каспров, Кам’янець – Подільський: ПДАТУ, 2021. 69 с.
  3. Робочий зошит до лабораторно-практичних занять з дисципліни: «Зоологія» для здобувачів другого (магістерського)рівня освіти спеціальність 211  «Ветеринарна медицина». Р. Каспров, С. Ліщук Кам’янець – Подільський: ПДАТУ, 2021.-70 с.
  4. Методичні рекомендації до лабораторно-практичних занять з дисципліни: «Цитологія, гістологія, ембріологія» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня освіти спеціальністі 211- «Ветеринарна медицина». В.А. Добровольський, С.Г.Ліщук, Кам’янець – Подільський: ПДАТУ, 2021.- 58 с.
  5. Методичні рекомендацій до самостійної роботи з дисципліни: «Ветеринарна радіобіологія» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського)рівня освіти спеціальності  211- «Ветеринарна медицина» Світлана ЛІЩУК, Володимир Добровольський м. Кам’янець-Подільськи: ЗВО «ПДУ», 2022р. 46 с.
  6. Методичні рекомендацій до самостійної роботи з дисципліни: «Ветеринарна радіобіологія» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освіти спеціальності 211 «Ветеринарна медицина», Світлана ЛІЩУК, Володимир ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ. м. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2022р. 46 с.
  7. Методичні рекомендації до лабораторно-практичних занять з дисципліни: «Зоологія» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 211 «Ветеринарна медицина», Світлана ЛІЩУК. Кам’янець – Подільський: ЗВО «ПДУ», 2023. 138 с.
  8. Методичні рекомендації до проведення лабораторно-практичних занять з дисципліни: «Патологічна фізіологія» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 211 «Ветеринарна медицина», Світлана ЛІЩУК. Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2023. 70 с.
  9. Методичні рекомендації для лабораторно-практичних занять з дисципліни: «Патологічна морфологія» до «Секційного курсу» для здобувачів другого (магістерського) рівня освіти, спеціальність 211 «Ветеринарна медицина»,  Василь СМОЛЯК, Світлана ЛІЩУК. Кам'янець-Подільський, ЗВО «ПДУ» 2023. 28 с.
  10. Конспект лекцій з дисципліни «Клінічна ветеринарна патологія» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності  211  «Ветеринарна медицина». Світлана ЛІЩУК, Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2024. 80 с.
  11. Методичні рекомендації до проведення лабораторних занять з дисципліни: «Клінічна ветеринарна патологія» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 211  «Ветеринарна медицина». Світлана ЛІЩУК, Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2024. 114с.
  12. Конспект лекцій з дисципліни «Зоопсихологія і порівняльна психологія з основами анімалогії» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності  053  «Реабілітаційна психологія». Світлана ЛІЩУК, Кам’янець-Подільський: ЗВО «ПДУ», 2024. 66 с.
  13. Електронний навчальний курс в системі дистанційного навчання Moodle з дисципліни «Сільськогосподарська радіобіологія» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
  14. Електронний навчальний курс в системі дистанційного навчання Moodle з дисципліни «Ветеринарна радіобіологія» для здобувачів другого (магістерського) рівня освіти на базі ПЗСО за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина» та для здобувачів другого (магістерського) рівня на базі ОКР «Молодший спеціаліст» за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина».
  15. Електронний навчальний курс в системі дистанційного навчання Moodle з дисципліни з дисципліни «Патологічна фізіологія» для здобувачів другого (магістерського) рівня на базі ОКР «Молодший спеціаліст» за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина».
  16. Електронний навчальний курс в системі дистанційного навчання Moodle з дисципліни з дисципліни «Клінічна ветеринарна патологія» для здобувачів другого (магістерського) рівня на базі ОКР «Молодший спеціаліст» за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина».
  17. Електронний навчальний курс в системі дистанційного навчання Moodle з дисципліни з дисципліни «Зоопсихологія і порівняльна психологія з основами анімалогії» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 053 «Реабілітаційна психологія».